Elon Musk a prezentat modulul dezvoltat de Tesla pentru conducere autonomă

By | April 24, 2019

Într-o prezentare către investitori, Elon Musk a arătat ieri modulul dezvoltat de Tesla pentru mașini complet autonome și viziunea companiei pentru mai departe. Elon Musk spune că acest este cu mult mai avansat față de soluțiile dezvoltate de competitori, și că ritmul în care avansează Tesla este mult mai rapid decât al celorlalți. Chipul dezvoltat de Tesla oferă de 21 de ori mai multă putere de procesare decât soluția de la NVIDIA pe care o foloseau până acum.

A fost un moment în care cineva l-a întrebat de ce nu au integrat și LIDAR pe mașini, iar Elon Musk a spus foarte sigur pe el că “Lidar is a fool’s errand.”. Ca să înțelegeți mai bine, toți ceilalți producători auto colaborează (cel puțin la nivel de grup) pentru a dezvolta sisteme bazate pe LIDAR, iar Elon Musk se aruncă cu capul înainte către o altfel de abordare. Practic, Elon a spus fără menajamente că toți ceilalți producători auto greșesc, și că el are dreptate.

Dacă se dovedește acest lucru, nu știu cum vor scoate cămașa curată celelalte companii. Nu știu ce șansă vor mai avea să prindă Tesla din urmă în acest domeniu.

Oricum, mai jos este un rezumat de 5 minute cu câteva momente importante ale prezentării:

Mi se pare că Tesla face acum ceea ce făcea Apple cu Steve Jobs prin anii ’80. Mă uitam cât de tineri sunt ceilalți parteneri ai lui Musk (senior directorul AI și VP-ul de la Engineering) și cât de degajat vorbesc. M-au captivat și plănuiesc să mă uit la toată prezentarea când am timp.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Elon Musk a prezentat modulul dezvoltat de Tesla pentru conducere autonomă

  1. Adrian

    Este pur si simplu incredibil ce a putut face baiatul asta in cativa ani. Niciun dubiu ca urmeaza vremuri super interesante.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: