Eu sunt doctor în ceramică

By | August 29, 2013

Vara trecută am renovat bucătăria și sunt foarte mândru de felul în care a ieșit. Gresia și faianța au fost cumpărate de la Cesarom și până acum îmi place cum se comportă. Anul ăsta a fost rândul băii. Pentru că la Cesarom n-am găsit nimic care să încânte câmpul vizual, am purces la promenade interminabile pe Valea Cascadelor. După două zile, am găsit pe la niște mârlani cu gura mare un model produs de Kai Group, firmă bulgărească. Am făcut comanda și s-a livrat prompt. Două zile mai târziu, când am scos-o din cutie ca s-o montăm, ne-am pus mâinile în cap.

Marginile gresiei erau pur și simplu ondulate. Nici măcar dimensiunile nu erau egale. O bucată avea 40cm lungime, alta 39, alta 38.5 și tot așa. Cireașa de pe tort a fost când am văzut că două plăci cu model erau sparte. Când a fost livrată, cutia cu model avea prima bucată de faianță întoarsă invers, cu spatele. Nu mi-a trecut atunci prin cap să le verific. Admit că e posibil ca pe una dintre ele (chiar cea întoarsă) să o fi spart eu. Dar cea de-a doua spartă era chiar la mijloc.

faianta5

Problema a fost când tatăl meu s-a dus la magazinul respectiv, să mai cumpere una alta: niște plăci de rigips, niște doze, distanțieri, chit, etc. A început prin a-i cere tipului două plăci de faianță cu model și într-o doară, i-a spus că este dezamăgit de calitatea faianței. Atât i-a trebuit. Vânzătorul s-a înroșit și s-a inflamat atât de tare încât ai fi crezut că el e clientul care cere socoteală:

Cum să fie domne proastă ? Băiatul ăla care v-o pune are licență de faianțar? Noi lucrăm cu gresie și faianță de x ani. Eu sunt doctor în ceramică!

Deci omul încerca să îl convingă că faianța e bună iar noi suntem proști cu toții. Asta deși se vedea cu ochiul liber că faianța e făcută de un bulgar venit beat la muncă. Tata a folosit calmul deloc specific masculilor din familia mea și a plecat, lăsându-l pe doctor să vorbească de unul singur. Mie mi-ar fi plăcut să-i disec două plăci în cap.

Acum imaginați-vă cât de mult m-a scârbit omul ăla dacă am decis să scriu pe blog. Noroc că mi-au dat o carte de vizită, așa că pot să vă arăt exact unde sunt, ca să știți să vă feriți.

ipp faianta3 faianta4

Modelul de faianță este în poza de mai jos. Noroc că cel care a montat-o a avut mână și a ieșit perfect.

ipp

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Eu sunt doctor în ceramică

  1. Gabi Miron

    „Doctorul” ăla de ceramică avea și el partea lui de adevăr, cu toate că nu a făcut bine că s-a precipitat. Nu există plăci ceramice egale în cutii, până și dimensiunile sunt aproximative pentru că momentan tehnologia nu permite mai mult. Singura tehnologie eficientă este rectificarea plăcilor, care ridică prețul plăcilor peste 70 lei/mp.

    Am scris un articol în care am vorbit puțin despre problema asta (http://gabimiron.com/mai-este-loc-de-inovatie/). Îmi permit să îl las în comment că este articolul mai vechi.

    Reply
  2. Valentina

    Cesarom, calitate inferioara la pret superior! Atentionari pentru viitorii clienti: va rog verificati la receptia marfii urmatoarele: nuanta comandata de dvs coincide cu cea primita, masurati cateva placi din bax-uri diferite pentru a va asigura ca nu sunt diferente de dimensiune intre acestea. Concluzia mea, daca aveti pretentii reorientati-va catre o alta firma!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: