F64 aniversează 15 ani printr-un concurs foto

By | October 6, 2016

Se pare că anul 2001 a fost un an bun pentru eCommerce-ul Românesc. Este anul în care F64 a pornit pe drumul care apoi i-a consacrat drept cel mai mare retailer de echipament și accesorii foto/video din România și din regiune. Am fost ieri la o conferință de presă pentru a vedea cum mai merg lucrurile în acest domeniu.

 

Binișor, aș putea spune. Anul trecut F64 a înregistrat vânzări de 21 de milioane de euro iar anul acesta sunt în grafic pentru 25, adică o creștere de vreo 20%. Vânzările vin în proporție de 60% din online, pe o nișă în procentul nu sare de 30%, chiar și în magazinele din vest.

Cutremurul din Japonia și devalorizarea yenului le-a afectat business-ul, dar s-au orientat pe vânzarea produselor de la GoPro sau DJI pentru a contrabalansa indisponibilitatea produselor de la Nikon, Fujifilm sau Sony. În momentul de față ei spun că doar piața compactelor se duce în jos, iar cele de mirorless și DSLR stagnează. Pentru ei, camerele foto per total reprezintă 30% din vânzări.

Daniela Becheru și Marian Alecsiu, cofondatori

                                                       Daniela Becheru și Marian Alecsiu, cofondatori

Bucureștiul generează 40% din vânzări, însă ar vrea să se extindă prin magazine fizice măcar în Cluj, dacă nu și în Iași, Timișoara sau Brașov. N-ar strica încă un magazinaș și prin București. Eu de multe ori vreau să iau câte un accesoriu pe care țin să-l testez mai întâi, dar ajung foarte rar la showroom-ul de la Unirii și din cauza asta tot amân achizițiile. Până atunci vor încerca să facă vânzări și în afara țării, printr-un site multi-language. Spuneau ei că ar vrea să schimbe platforma de vânzare. Adică site-ul.

f64-foto-concurs

Dar voi vreți să aflați mai multe despre concurs. Iar mie mi se pare foarte tare conceptul, pentru că vor avea premii oferite și de către juriu dar și prin voturi sau tragere la sorți. Deci ai o șansă chiar dacă ești fotograf amator sau dacă nu ai destui tovarăși pe care să-i bați la cap să te voteze. Concursul durează 15 săptămâni și are câte o temă nouă în fiecare săptămână. Mi-am propus să încerc și eu, pentru că în felul acesta voi fi motivat să fac un tip nou de fotografie în fiecare saptămână.

Spor la fotografiat!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: