Facebook Marketplace s-a lansat astăzi în România

By | November 10, 2017

Dacă v-ați plictisit de OLX și credeți că ați avea mai mult succes pe Facebook, de astăzi platforma Marketplace s-a lansat oficial în România.

Din câte știu, până acum puteai să pui anunțuri decât dacă selectai prețul în euro. Sunt în câteva grupuri în care se vând produse în mod constant și chiar am fost uimit de cât de mult succes avea această opțiune, chiar și fără să fie lansată oficial.

Avantajul Facebook vine de la faptul că profilul vânzătorului sau cel al cumpărătorului sunt publice, și în felul acesta știi în principiu cu cine discuți. Nu ai vorbim de potențialele share-uri din partea prietenilor. Pe lângă asta, Facebook știe deja ce-ți place sau ce cauți, așa că sigur îți va face recomandări dubios de apropiate de nevoile tale.

Facebook încă stă prost la capitolul filtrare, însă se vor putea sorta produsele în funcție de categorie, preț sau locație și aș putea să pun pariu că pe viitor vor recupera și în această zonă. Tot ca un minus, România face parte deocamdată din țările unde nu se poate plăti decât cash pe Facebook.

Sunt deja 25 de țări în întreaga lume unde platforma este activă, iar în curând se va lansa și în Estonia, Lituania, Letonia, Croația, Slovenia, Bulgaria, Grecia, Malta și Cipru. Platforma nu se adresează decât utilizatorilor obișnuiți, ci și afacerilor mici.

UPDATE: Platforma ar trebui să fie disponibilă aici: https://www.facebook.com/marketplace , însă diferă de la utilizator la utilizator, chiar și de la moment la moment. Când am scris articolul mergea, acum nu o mai pot accesa.

Stimă!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: