Ford și Alibaba au lansat în China automatul pentru mașini

By | March 29, 2018

Alibaba a lansat în China un automat enorm cu mașini stivuite pe vreo 7 etaje, automatizat în întregime, fără dealeri sau alți angajați.

Clienții folosesc o aplicație de smartphone pentru a alege mașina și apoi pot programa un test drive. Pentru cei care primesc rating bun din partea băncii sau în “Social Grading System”-ul chinezesc, test drive-ul este gratis. Dacă nu știați, cetățenii chinezi primesc de curând rating din partea guvernului pe baza unui algoritm de “social ranking”. Dacă nu au o conduită responsabilă în societate, sunt penalizați.

Înainte de a porni cu mașina la drum, utilizatorii trebuie să depună totuși o sumă de bani, să-și facă o programare și o fotografie pentru a fi identificați când vin să ridice mașina. Când ajung la automat, aceștia sunt identificați pe baza fotografiei, iar mașina este scoasă din “rastel”.

Apoi clienții pot conduce mașina timp de trei zile. La finalul perioadei de test, se pot decide dacă să o păstreze, să o returneze sau să programeze un nou test drive.

Perioada de trei zile mi se pare foarte convenabilă. Nu știu dacă aș cumpăra o mașină dintre cele din automat, însă cu siguranță mi-ar plăcea să fac un test drive astfel, eliminând discuțiile cu dealerul.

Și acum, să curgă glumele cu automatele de mașini de la noi din țară 🙂

Sursă: The Verge

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Ford și Alibaba au lansat în China automatul pentru mașini

Spune-ți și tu părerea: