Franța devine patria atacurilor teroriste

By | July 15, 2016

Aseară, la Nisa, un suspect a intrat cu un camion în mulțimea care urmărea focul de artificii pentru celebrarea zilei naționale a Franței. Vorbim din nou despre un atac terorist, pentru că în spatele camionului erau alți doi sau trei atacatori care trăgeau asupra mulțimii.

Din păcate, este al treilea atac terorist din Franța în decursul a doi ani, iar bilanțul victimelor se apropie de cel de la atacul din noiembrie 2015 de la Batlacan. Din nou, suspecții sunt musulmani adepți ai ISIS sau Al-Qaida.

Recunosc că m-am temut un pic pentru cei care se aflau la Euro 2016 și nu aș vrea să știu cum se simt francezii, trăind cu un fior de teamă de doi ani încoace.

Întrebarea mea este: mai știe cineva pentru ce se luptă tâmpiții ăștia? Ce vor? Ce revendică? Pentru că eu nu văd decât niște tâmpiți cu arme în mână, dar fără discernământ. Şi cred că toată lumea vede la fel situația. Mai puțin ei.

Mesajul, dacă a existat vreodată unul, s-a pierdut de mult pe drum…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Franța devine patria atacurilor teroriste

  1. Malin

    In Franta situatia e mult mai complicata decat pare si totul se trage de la felul in care au abordat si au tratat migratia maghrebianilor.
    Dincolo de statul islamic si terorismul jihadist acolo in ghetourile franceze e vorba de o frustrare si o ura generalizata, rezultata din incapacitatea de a se adapta a maghrebianilor, rasismul evident si discriminarea vadita a francezilor de rand si evident din mediatizarea excesiva a unor non-subiecte care-i fac sensibili pe cei slab educati.
    Inca dinainte sa apara ISIS in Franta exista deja un “califat”, insa lipsea scanteia care sa aprinda vapaia si mediatizarea ISIS a fost scanteia necesara.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: