Galaxy Gear – Ceasul de la Samsung

By | September 5, 2013

Odată cu lansarea lui Galaxy Note 3, Samsung a împins în față cel mai exuberant angajat al lor să vorbească despre “smart watch”-ul lor. În ciuda entuziasmului arătat de indian, pot să spun că Galaxy Gear mi se pare unul dintre cele mai proaste dispozitive Samsung.

Ceasul are display de 320×320 cu touchscreen și un procesor de 800 de Mhz. Dacă stai să te gândești, displayul este mai mare decât la ultimul meu telefon de dinante să-mi cumpăr smartphone iar procesorul duce cât un Pentium III. Şi cam asta e tot ce mi s-a părut interesant.

Problema mea cu el este că cei de la Samsung nu i-au indicat utilitatea. Ok, poți vorbi prin el ținând mâna la ureche, poți salva notițe pentru că are recunoaștere vocală (S Voice), poți face poze (pentru că ne doream cu toții un ceas cu care să poți face poze), poți verifica e-mail-uri sau poți vedea notificări. Şi … de ce aș vrea să fac toate astea pe un ecran de 1.63″ ? Sau, de ce era nevoie de gadgetul ăsta acum ?

Şi acum că am terminat cu părțile proaste, Galaxy Gear are și niște părți inimaginabil de proaste.  Ceasul nu merge deocamdată decât împreună cu Galaxy Note 3 sau noua tabletă Galaxy Note 10.1. În al doilea rând … autonomia este de 1 zi. Deci trebuie să-l dai jos zilnic ca să-l încarci, yey. Şi marea problemă pe care o văd eu, nu vor apărea aplicații pentru el. La fel ca în cazul Smart TV-urilor Samsung.

Singura utilitate pe care o văd este să faci poze “pe sub mână” și să copiezi, vorba unui coleg.

Ah, Samsung, apropo … ceasul nici nu este ceva nou. David Hasselhoff avea așa ceva prin anii ’80. Uite aici o poză.

knight_rider

sursa foto

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: