Galaxy Note III – Samsung, încotro ?

By | July 15, 2013

Recunosc, d-abia așteptam să fie anunțat Note III. În primul rând mă interesa dimensiunea ecranului. Note I a avut 5.3″, Note II are 5.5″ și se pare că Note III va avea un display de 5.7″. Pare logic, nu aveau cum să-l facă mai mare de 5.8″ pentru că deja intrau peste altă clasă, Samsung Galaxy Mega. În rest, se zvonește o cameră de 13 megapixeli, un chipset Snapdragon 800 sau un Exynos 5 Octa și 3GB RAM.

Este amuzant ce se întâmplă. Samsung a mizat pe mărimea ecranului în ultimul timp și asta s-a dovedit o carte câștigătoare. Seria Galaxy S a ajuns de la 4″ la 5″. Au mărit constant dimensiunea ecranului până când și-au dat seama că un telefon peste o anumită mărime ar fi greu de manevrat. Apoi au început să micșoreze ramele pentru a putea pune ecrane mai mari fără a crește per total mărimea aparatului. Doar că mie mi se pare că acum au ajuns într-un moment de impas. Consumatorii au început deja să aprecieze vechile telefoane, cu display de 3.5″ și 4″, hai … 4.3″. Iar Samsung nu prea mai poate mări dimensiunea ecranului pentru că au ajuns la limita superioară. Mega va intra deja peste tablete dacă se mărește.

Şi atunci, ce facem Samsung ? Facem și noi niște inovații? Sau îi dăm în continuare înainte cu ecrane mai mari, procesoare hexadeca-core pentru aplicații care nu știu să folosească nici măcar 2 core-uri și software prin care poți să dai scroll cu limba ?

[via GSM Arena]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: