Gear S2 copiază și Apple Watch și Swatch în același timp

By | September 1, 2015

Vești bune! Au apărut mai multe detalii (și poze) despre cel de-al șaptele ceas de la Samsung (da, atât de multe). Nu numai că seamănă cu Swatch dar coreenii au reușit să se inspire și de la Apple Watch în același timp. Iar acest lucru mi se pare o performanță chiar și pentru ei.

Probabil cel mai mișto artificiu este posibilitatea de a naviga prin meniu și de a da zoom in/out folosind bezelul. Ceasul se va baza în continuare pe Tizen, sistemul de operare proprietar al celor de la Samsung, nu pe Android. Ca și prima generație, va avea și un slot de SIM, pentru a deveni la nevoie complet independent de telefon. Ceasul va fi lansat în două versiuni, care în afară de aspect nu diferă cu nimic:

Nu știu la ce se gândește Samsung când scoate asemenea produse pe piață. Sunt deja o mulțime de ceasuri pe piață, nu se pune problema ca Gear S2 să concureze cu Apple Watch și cred că va avea probleme și împotriva unui ceas cu Android. Nu știu cine produce aplicații pentru Tizen.


Sunt foarte interesat de această categorie de produse dar parcă nu mai am răbdare. Au trecut doi ani de la lansarea primului ceas și încă nu văd nimic util. Apple Watch are cele două chestii care-mi plac dar nu este de ajuns. Vânzările lui sunt bune, ca la orice produs Apple, dar cred că nu-și ating targetul pe care producătorii și-l setaseră. În momentul de față mi se pare cel mai viciat produs Apple și sunt tare curios cum vor arăta vânzările pentru cea de-a doua generație.

Din acest punct de vedere, mi se pare mai bună abordarea Google cu Android Wear și ceasuri ieftine. Consumatorii știu că un asemenea produs este un moft și nu sunt dispuși să cheltuiască foarte mult. Mai repede îți faci un moft care costă 100$. Şi dacă ești dezamăgit de produs poate ai curajul să mai încerci o dată peste 2-3 ani. Pe când un produs de 500$ creează așteptări pe care dacă le înșeli, cu greu mai recuperezi încrederea clientului.

Până n-o să pot s-o chem pe K.I.T.T cu ajutorul vocii, rămân la ceasurile mere.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: