Am folosit Glovo, aplicația pentru livrare rapidă

By | June 18, 2018

Glovo s-a lansat luna trecută în România. Este o aplicație care promite livrare rapidă pentru diverse obiecte. De la produse alimentare, până la încărcătorul de la telefon, chei, sau alte obiecte uitate cine știe pe unde (mai multe detalii aici). Evident, eu am folosit aplicația ca să comand mâncare.

N-a mers totul brici. După ce am selectat restaurantul și felul de mâncare, nu puteam să trec de pasul cu validarea numărului de telefon. După ce introduceam codul primit prin SMS, aplicația nu mă ducea la pasul următor. Așa că am zis să le dau un mesaj pe Facebook. Am fost plăcut surprins să văd că au răspuns rapid și s-a rezolvat problema (cu un tradițional restart al aplicație). Au chiar și suport telefonic în limba română.

După ce am trecut de acest mic hop, am reușit să dau comanda pentru o porție de coaste de la Old Brick Pub (slow cooked, foarte bune) cu 6.5 lei cost de livrare. Ce nu mi-a plăcut a fost că aplicația nu îți oferă un ETA scris clar undeva. Ar fi trebuit să primesc o notificare când pornește “Glovo-ul” spre mine, dar nu s-a întâmplat. În schimb, poți vedea curierul pe hartă, doar că dacă stai să îl urmărești la nivel de stradă, harta face zoom out la fiecare 30 de secunde sau mai devreme, ceea ce este un pic frustrant.

Glovo livrare bucuresti

Am dat comanda la 20.28 și a sosit pe la 21.05. Livratorul era un băiat de maxim 16 ani, care spunea că a făcut 8 km pentru această comandă. Având în vedere că restaurantul era la 4km, probabil că el era în partea cealaltă a orașului când a primit comanda. De unde trag concluzia că nu au foarte mulți livratori. Plata se face la momentul livrării, așa că a trebuit să semnez pe telefonul livratorului că sunt de acord cu autorizarea tranzacției.

Glovo București

În concluzie, prima experiență cu Glovo a fost ok. Am văzut însă pe pagina lor de Facebook multe rating-uri negative pentru timpi mari de livrare. Cred că nu au foarte mulți livratori, însă mă gândeam că odată cu vacanța de vară, s-ar putea să fie mulți mai mulți puști care să se înscrie în sistem. Deocamdată, dacă vreți să încercați aplicația, vă recomand să o faceți în week-end sau într-o perioadă mai puțin aglomerată a zilei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: