Google Fuchsia va fi un nou sistem de operare pentru smartphone

By | May 10, 2017

Pentru că Android-ul a atins perfecțiunea, Google lucrează acum la un nou sistem de operare numit Fuchsia. Partea interesantă este că acest sistem nu mai este bazat pe Linux, ci pe un kernel dezvoltat intern numit … Magenta.

Nu este prima dată când apar detalii despre Fuchsia. Am mai auzit de el prin august 2016, când era doar o linie de comandă. Însă acum codul sursă poate fi compilat și instalat pe dispozitive, așa încât au apărut și primele imagini cu interfața.

Unul dintre developerii care lucrează la sistem a confirmat că proiectul nu este o joacă și probabil Google chiar are planuri serioase cu el. Părerea mea este că au realizat că nu prea au cum să ocolească anumite hibe ale Android-ului și că au decis să dezvolte un sistem în paralel. Cum zic și cei de la ArsTechnica, este ca și cum ne-am întreba “Oare cum ar arăta un Android conceput în 2017?”.

Oricum, presupunând că sistemul va vedea vreodată lumina zilei, mai avem de așteptat. A durat cinci ani până ca Android să vadă lumina zilei. Inițial acesta fusese dezvoltat ca un sistem de operare pentru camere foto, chiar înaintea iOS-ului.

Așa că o extrapolând, ar trebui să ne așteptăm la Google Fuchsia cel mai devreme prin 2020. Ar fi interesant să vedem dacă acest sitem de operare va reuși să rezolve în sfârșit problema fragmentării.

Puteți citi detalii pe larg într-un super articol de la ArsTechnica.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: