Google Maps va afișa în timp real aglomerația din autobuze și durata până la destinație

By | June 28, 2019

Iată două funcții proaspăt lansate de Google, utile pentru cei care folosesc transportul în comun. Și, sper eu, utile și pentru cei ca mine, care ar vrea să folosească transportul în comun mai mult.

Google Maps va afișa durata reală până la destinație pentru autobuze

Iată că ce nu a reușit Firea și STB, a reușit Google. Maps va afișa timpul de întârziere în timp real pentru călătoriile cu autobuzele. Un fel de Waze pentru transport comun. Astfel, călătorii vor putea vedea din timp cât vor face până la destinație, în funcție de ora la care vor pleca. Pe lângă asta, Google Maps va arăta și care sunt blocajele de pe traseu. Așadar, vei putea să cobori cu o stație înainte, să mergi pe jos și să ajungi mai repede, decât să stai blocat în autobuz. Această funcție este disponibilă pentru București, Cluj și Constanța.

Estimări pentru aglomerația din toate mijloacele de transport în comun

Practic, vom putea să vedem cât de aglomerat este de obicei autobuzul, troleul, tramvaiul sau metroul pe ruta pe care vrem să călătorim. Funcția se bazează pe estimarea celorlalți călători care au călătorit (sau călătoresc) folosind Google Maps.

În comunicatul primit de la Google se spune că ai putea astfel să eviți să te urci într-o “cutie de sardine” și să aștepți următoarea mașină. Dacă chiar va fi așa, jos pălăria. Dar probabil că această funcție este foarte ușor influențabilă. De exemplu îmi imaginez că dacă trei oameni folosesc Maps într-un autobuz gol, acela va fi afișat drept un autobuz mai plin decât un alt autobuz care chiar este plin ochi, dar în care doar o singură persoană are aplicația pornită.

Indicatorul de aglomerație va fi disponibil doar pentru București și Cluj. Eu m-am jucat astăzi un pic cu aplicația și nu am reușit să găsesc această estimare. Poate se activează doar în preajma stațiilor sau poate încă nu este activă. Oricum, când va fi, va arăta un indicator cu omuleți și mesaje de genul “locuri în picioare”.

În concluzie, ceva îmi spune că aceste două funcții vor face pentru STB mai multe decât campania cu influencerii.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Google Maps va afișa în timp real aglomerația din autobuze și durata până la destinație

  1. The Gadgetist

    Va funcționa bine dacă oamenii contribuie și raportează cât de aglomerat e autobuzul atunci când merg cu el. Mie mi-a apărut prima dată acest tip de notificare acum o lună când eram într-un tren în Danemarca, dar observ că știrea a apărut de curând.
    Din păcate Google Maps a început să trimită o grămadă de notificări. La mine e mereu în top 3 aplicații. M-am uitat în Google Wellbeing și am avut peste 120 de notificări de la Maps numai într-o zi. Prin urmare am început să le blochez.

    Reply
    1. Revo Post author

      Wtf? 120 de notificări de la Maps într-o zi? Ești Local Guide Level 9000 sau cum naiba?

  2. Curry

    “În comunicatul primit de la Google se spune că ai putea astfel să eviți să te urci într-o “cutie de sardine” și să aștepți următoarea mașină.”

    Nu inteleg. Noi nu avem ochi sa vedem daca masina e plina? Tre sa ne spuna google?

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu avem mereu ochi. Dacă sunt la birou aș prefera să îmi spună Google înainte să ajung în stație că nu o să am loc în autobuz. Ca să pot sta încă 15 minute la aer condiționat în loc să transpir degeaba în stație.

Spune-ți și tu părerea: