GoPro face recall pentru dronele Karma

By | November 10, 2016

Drona GoPro Karma d-abia s-a lansat și acum compania americană este nevoită să facă un recall. Ceea ce este foarte trist, având în vedere că această dronă era asul din mânecă, pe care mizau că va aduce compania din nou pe profit. Cel mai interesant mi se pare că au ales să trimită comunicatul de presă ieri, în timpul alegerilor, ca să treacă neobservați.

Drona a fost pe piață doar 16 zile, toate cele 2.500 unități vândute în America vor fi afectate de recall, iar utilizatorii își vor primi banii înapoi. Mai nasol este că GoPro nu are un alt model cu care să înlocuiască drona, cum se întâmplă cu producătorii de telefoane, care ar putea oferi ceva similar.

Motivul este destul de serios: din cauza unei defecțiuni, alimentarea se oprește în mijlocul zborului, iar dronele se prăbușesc. GoPro nu spune câte astfel de cazuri au fost până acum, însă spune că există victime sau pagube în urma aterizărilor forțate.

Parcă e o situație trasă la indigo, pe care am mai văzut-o la diverse companii care sunt în agonie. Ajung să-și pună toată baza într-un produs, iar când acel produs se lansează, este o dezamăgire. În cazul GoPro, situația este destul de nasoală. Săptămâna trecută tocmai ce anunțaseră că profitul companiei este cu 23% mai mic decât se așteptau, anunț care a afectat și mai mult acțiunile în orele următoare. După ce s-a aflat de recall, le-au mai scăzut acțiunile cu 8%.

Cel mai probabil, toați cei care își doreau o Karma se vor îndrepta acum către DJI Mavic.

Drona GoPro Karma s-a lansat în sfârșit

Sursă: TechCrunch

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: