Gratis 1 TB de stocare în cloud

By | January 14, 2014

Rușii oferă gratis 1 TB de stocare în cloud, însă trebuie să vă grăbiți, oferta expiră pe 20 ianuarie, adică lunea viitoare.

Pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a beneficia de ofertă sunt următorii:
1. Intri pe mail.ru cu Chrome ( pe translate ) și îți faci cont.

2. Intri tot cu Chrome pe cloud.mail.ru și te loghezi cu contul creat. ( O să apară în stânga – Dimensiune Nor -100 Gb ). Tot aici ar trebui să apară un mesaj cu Oferta lor cu 1 TB. Dai click pe ea și mergi mai departe ( next, next și o sa îți spună că trebuie să instalezi aplicația pe smartphone sau pc ).

3. Descarcaci din Google Play aplicația de CLOUD ( NU de mail ) și te loghezi cu contul creat anterior.

4. Revii pe PC și dai refresh paginii cloud.mail.ru. Ar trebui să se actualizeze și să apară în stânga Dimensiune Nor – 1TB.

Mulțumesc Daniel pentru pont.

Am încercat atât aplicația pentru desktop cât și cea pentru smartphone. Cea pentru mobil chiar arată bine și are meniu în engleză. O poți seta să îți facă backup automat la poze prin wifi. Aplicația pentru desktop introduce niște opțiuni adiționale în shell menu. Adică atunci când dai click dreapta pe un fișier, printe opțiuni apar și două chestii scrise în rusă. Poate fi deranjant pentru unii.

A mai scris un coleg de blogosferă despre oferta asta și am văzut câteva prejudecăți:

  • Nu dau datele la ruși nici mort.

De ce? Ce naiba ții acolo? Secrete militare? Sau ești neam cu Eduard Snowden și nu știu eu. Pui și tu niște poze și niște .pdf-uri.

  • Dar sigur nu-mi pierd datele?

Adică tu ai pretenția ca un serviciu care îți dă ceva gratis, să te și despăgubească în caz că se întâmplă o neplăcere. Backup-ul se asigură prin redundanță. Asta ar însemna ca la 1TB de stocare oferit gratis, ei să mai aibă 1TB pe care să-i țină ocupați cu o copie a datelor tale. Vrei să fii sigur că nu piezi datele? Ține-le și pe hard. Care sunt șansele să moară și hardul și mail.ru în același timp? Sau în cel mai rău caz, urcă-le și pe Dropbox pe cele mai imporante dintre ele.

Ah, și încă ceva. Dacă nu vă ajunge 1TB sau dacă  nu vă plac rușii, chinezii oferă cu bucurie 10TB gratis. Am făcut cont și aici doar de dragul de a testa. Însă cred că voi dezinstala aplicația pentru mobil pentru că este toată în chineză. Mi-e frică să nu se apuce să facă upload automat la poze prin 3G, sau ceva de genul ăsta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Gratis 1 TB de stocare în cloud

  1. Daniel

    Cu placere. Eu sunt constient ca se pot uita oricand in ce urc in cloud, dar putin imi pasa, am poze personale si videoclipuri.

    O intrebare: Poti testat daca poti descarca ceva ? Eu am incercat pe 3 sisteme in locatii diferite si nu merge. Dau click pe download, incarca ceva dar nu descarca nimic.
    Mersi.

    Reply
    1. revo Post author

      La mine a mers perfect din prima. ~150Mb în 4-5 minute.

    2. Daniel

      Ciudat, nu vrea in nici un fel. O sa elimin AdBlock poate asta e cauza. Mersi.

    3. revo Post author

      Şi eu am AdBlocker-ul instalat pe Chrome. Nu e din cauza lui.

Spune-ți și tu părerea: