Haine enervant de rezistente

By | December 16, 2013

Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o haină care să sperați să se strice și ea să nu vrea? Așa pățesc eu cu geaca de iarnă. Am cumpărat-o pe vremea când IDM și Dragonul Roșu erau singurele mall-uri de care știau bucureștenii. Aveam nevoie de o geacă mai groasă, m-am dus în Dragonul Roșu pentru un covor, așa că mi-am cumpărat geaca asta. Nu mi-a plăcut din prima, dar căutam de o lună și deja se făcea iarnă.

“Hai că o cumpăr provizoriu, până găsesc alta care să-mi placă”. Şi uita așa provizoriu, anul ăsta se fac 10 ierni de când o port. S-a denominat și leul de atâta timp. Pe cuvânt că am încercat să-o schimb, mai ales că nu mi-a plăcut așa de mult din start. Dar e a naibii de rezistentă. Cred că are 1KG și sunt covins că aș zgâria asfatul dacă aș cădea vreodată cu ea. De călduroasă nu mai zic. Ce să mai, nu m-am îndurat s-o arunc dacă totuși arăta bine și își îndeplinea scopul. Așa că tot ce îmi rămânea să fac era să sper că într-o zi o să se rupă în așa fel încât să fiu nevoit să cumpăr alta.

Eh, acum am primit de la ZorileStore geaca asta. Eu mi-am ales-o de fapt, am zis s-o înlocuiesc pe cea veche. Pe afară o puteți vedea pe site-ul lor, haideți să v-o arăt pe dinăuntru:

Banda albă care o puteți vedea pe mijloc este destul de interesantă. Se numește WarmCELL și este compusă dintr-un material ca staniolul, peste care este tras un strat de pânză. După cum îi spune și numele, are rolul de a ține de cald. Pot să vă spun doar că mă încălzesc mai tare când port ceva mai subțire pe dedesubt (cum ar fi o cămașă), față de un pulover.

Mai are și buzunar pentru smartphone și un ghidaj pentru căști. Din păcate telefonul meu nu încape nici în buzunarele exterioare, d-apăi în acel minuscul buzunar interior. Aș pune deci că geaca nu suportă un smartphone cu display mai are de 5″. Sau mai gros decât un pachet de șervețele.

Dar dacă ar fi să aleg ceva cu adevărat util, ar fi agățătoarea aia deosebit de lungă. Nu am realizat până acum, dar ajută mult. Iarna se face ciorchine de geci în jurul cuierului. Iar sfoara aia îmi permite să o pun peste toate gecile și deci s-o iau primul și fără bătăi de cap. La cât de mare e, aș putea s-o leg și de un stâlp dacă nu găsesc cuier.

Şi acum partea amuzantă? Geaca nu este atât de groasă pe cât mă așteptam atunci când am comandat-o. Deci tot nu scap de cea veche. O voi purta în 90% din cazuri pe cea nouă, este suficient de călduroasă pentru oraș. Dar o voi păstra și pe cealaltă pentru iernile polare 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Haine enervant de rezistente

  1. RoCrossfire

    Geaca noua nu-mi place din 2 motive: nu-mi place sa fac reclama pe banii mei si nu concep sa port de nici un fel blănita aia probabil artificiala.
    Eu am o geaca de schi care-i subtire si pe care am luat-o acu 2 ani. Pare destul de subtire dar face cu brio față frigului de Brașov sau de Poiana Brașov, cotează protecția la vânt și tipul de “izolație”. Pentru stat mult în frig am o geacă de iarna cu care nici la -20C timp de cateva ore nu simt frigul. Dar cred ca are vreo 2-3 kg.

    Reply
    1. revo Post author

      Logo-ul Puma este chiar discret față de ce-am mai văzut pe la alte firme. Blănița mi se pare ok, e moale când pui gluga pe cap. Şi geaca veche arăta tot cam așa, doar că mai groasă. (iar logo-ul era negru pe negru).

  2. Flaviu C

    mi se pare infinit de amuzant asta cu telefoanele….ai samsung frate, tre sa-ti modifici buzunarele :)))
    asta cu telefonul mare mi se pare ca si cu lantul de aur la tigani

    Reply
    1. revo Post author

      Deh, cine n-are bani de iPhone, modifică buzunare 🙂
      Dacă ți se pare cocalarism ăsta cu telefonul mare, spune-mi te rog pe numele adevărat: Şefu’ la telefoanele mari.

Spune-ți și tu părerea: