Hands On – Samsung Galaxy S5, direct de la lansarea în România

By | March 25, 2014

Ieri am fost la evenimentul oficial de lansare al lui Samsung Galaxy S5 în România. Deși lansarea a fost la înălțime (InterContinental, etajul 21), nu a fost la fel de spectaculoasă ca cea de anul trecut, atunci când telefonul a fost adus cu elicopterul.

lansare_galaxys5-2

 

Moderatoare a fost Carmen Avram, care a pus câte un Galaxy S5 în contextul a patru povești diferite. Era vorba despre patru persoane pe care Galaxy S5 le-ar ajuta să-și dezvolte pasiunea.

lansare_galaxys5-4

Apoi au luat cuvântul, pe rând, Jeongwoo Kim, noul CEO Samsung România – să-i spunem Joseph – și Alexandru Munteanu, șeful diviziei Telecom. A urmat un moment de dans modern și la finalul acestuia, am putut testa riguros telefonul.

După cum spuneam, am apreciat faptul că am putut sta foarte mult în preajma telefonului și a accesoriilor: brățara Galaxy Fit și ceasul Galaxy Neo. Am urmărit să testez în primul rând funcțiile cu care coreenii s-au lăudat și în lansarea de la Barcelona.

Monitorizarea pulsului – Se face rapid, prin aplicația S Healt. Nu am stat tocmai nemișcat, dar senzorul s-a descurcat. A înregistrat tot atâtea bătăi pe minut cât înregistrase și brățara cu un minut mai devreme. Aveți un video demonstrativ mai jos.[youtube=http://youtu.be/agX9ZFiLPhU]

Selective focus – Deși este o funcție foarte atrăgătoare, are câteva neajunsuri. Cred că scapi mai repede dacă faci 2-3 poze în rafală, modificând la fiecare punctul de focalizare. Din păcate, nu poți modifica perspectiva pozei decât pe telefon. Pe computer vei salva doar o poză banală.
[youtube=http://youtu.be/l-nR9xPeN5o]

Ultra Power Saving Mode – Transformă display-ul telefonului într-unul similar cu cel al unui e-readear, pentru a economisi energie. De asemenea, dezactivează toate funcțiile inutile ale telefonului. În momentul în care l-am testat eu, telefonul avea 80% bateri și mă anunța că în modul acesta ar putea rezista 10 zile. 10 zile! Vă dați seama?! Sunt convins că aș folosi această funcție.
[youtube=http://youtu.be/8ct0JshYxZ4]

Rezistență la apă – Am desfăcut capacul telefonului și am observat că pe el există o garnitură (destul de firavă) care oprește apa să ajungă la baterie. Modulul foto, senzorul cardiac și difuzorul sunt încapsulate. Capacul de la mufa USB 3.0 de încărcare are și el o garnitură. Probabil că în timp, de la căldură, garniturile se deteriorează. Nu m-aș baza prea mult pe ele.

lansare_galaxys5-54

Camera telefonului este superbă. Focalizează foarte rapid, chiar și HDR-ul îl face într-o clipă. E o plăcere să faci poze cu S5. Am făcut câteva poze însă nu sunt tocmai relevante, pentru că sunt făcute prin geam. Calitatea finală a pozei nu mi se pare vizibil superioară față de cea a lui Note 3.

Îmi place Galaxy S5. Deși nu reprezintă un salt mare din punctul de vedere al specificațiilor, are multe funcții în plus care cu siguranță vor atrage clienții. Cea mai utilă mi se pare funcția de economisire a energiei, urmată de rezistența la apă, și nu în ultimul rând – camera face toți banii.

Telefonul va fi disponibil pentru cumpărare începând cu 11 aprilie. Îl puteți însă rezerva de acum 🙂

Spuneam ceva și de cele două accesorii. Sunt câteva lucruri interesante de povestit și aici. Însă le las pentru un articol ulterior. Stay tuned! 🙂

lansare_galaxys5-16

UPDATE: Samsung România are un concurs cu premiu un Galaxy S5. Găsiți pagina de concurs aici.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Hands On – Samsung Galaxy S5, direct de la lansarea în România

  1. Pingback: Sondajul de Sâmbătă: Galaxy S5 sau HTC One M8 | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: