Huawei a lansat în România tableta MediaPad M5 de 8.4 inch

By | September 21, 2018

UPDATE: Deși la evenimentul de lansare au fost doar tablete de 8.4″, ulterior am aflat că Huawei nu va comercializa în România decât tabletele de 10 inch. Ciudat.

V-am întrebat săptămâna trecută pentru ce activități mai folosiți tabletele și am primit destul de multe răspunsuri, mai ales pe Facebook. Mă așteptam ca majoritatea să spună că le folosesc pentru task-uri care nu le solicită foarte mult specificațiile, dar sunt foarte mulți cei care le folosesc pentru entertainment serios (Netflix, jocuri șamd).

Ieri s-a lansat în România tableta Huawei MediaPad M5, varianta de 8.4″. Un model high-end de la Huawei, subțire și performantă. Din punctul meu de vedere, această dimensiune este ideală pentru tablete. Sub 8 inch se apropie de display-ul unui telefon mai mare, iar cele de 10 inch devin grele și parcă sunt mai greu de manevrat. Nu încap chiar în toate gențile, sunt mai greu de ținut într-o singură mână, iar când le scoți din rucsac, atragi atenția imediat.

Huawei MediaPad M5 8.4 Romania

Specificațiile pentru Huawei Media Pad M5 de 8.4″ sunt următoarele:

  • Display IPS LCD de 8.4″ (doh), cu rezoluție 2K și 359 dpi;
  • Dimensiuni 212.6 x 124.8 x 7.3 mm și 316 grame;
  • Variante cu stocare de 32 sau 64 GB, slot microSD, 4 GB RAM;
  • Chip HiSilicon Kirin 960s;
  • 4 difuzoare Harman Kardon și Hi-Res Audio;
  • Cameră principală de 13 MP, secundară de 8 MP;
  • Slot pentru SIM;
  • GPS de toate felurile, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2.4 GHz & 5 GHz;
  • USB Type-C, fără jack audio (dar cu adaptor);
  • Acumulator de 5100 mAh, fast charging;
  • Cititor de amprente;
  • Android 8

M-am jucat un pic cu ea. Mi-a plăcut că este portabilă și că poate fi ținută ușor într-o mână:

Al doilea lucru care mi-a plăcut a fost sunetul puternic. A fost prezentată în cadrul unui concert în care trei băieți cântau folosind aplicații instalate pe ea. Sunetul a fost suficient pentru a-l acompania pe cel al solistei.

În practică, nu-i pentru făcut concerte la Sala Palatului, dar vrei să se audă bine atunci când vezi un film pe Netflix.

Nu în ultimul rând, și modul Eye Care e bun pentru cei care vor să citească. Deși cred că acest mod este acum standard pe orice dispozitiv cu Android.

În concluzie, o tabletă de dimensiune ideală după preferințele mele, subțire, performantă, numai bună pentru multimedia.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Huawei a lansat în România tableta MediaPad M5 de 8.4 inch

  1. Tudor

    O fi “lansat-o” in România, dar din cate vad nu e de vanzare niciunde in țară (modelul de 8.4″)…

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, a fost ceva ciudat acolo. Deși la eveniment a fost prezentat modelul de 8.4″. La o săptămână după am aflat că de fapt în România nu vor comercializa decât modelul de 10 inch. Mare păcat. Am făcut și un update articolului.

  2. Tudor

    In fine, pierderea lor – se poate cumpara usor de pe amazon.de sau .fr, doar cu garantia e mai complicat dupa (sau nu?)..

    Reply
    1. Revo Post author

      Huawei mai are și o garanție internațională. Dacă vrei s-o cumperi, întreabă la service-ul oficial dacă este valabilă acea garanție și la noi în țară. Altfel vei avea garanție prin Amazon, dar este costisitor să o trimiți înapoi prin curier.

Spune-ți și tu părerea: