HyperX a lansat în România tastatura mecanică Alloy FPS

By | February 8, 2017

Unul dintre subiectele pe care nu le-am tratat până acum pe acest blog este cel al tastaturilor mecanice. Din ce în ce mai populare printre gameri, tastaturile mecanice sunt un fel de “back to the roots”, în care membrana uzuală de plastic de sub taste este înlocuită cu switch-uri mecanice individuale. Adică așa cum erau tastaturile odată.

Fanii acestui tip de tastaturi spun că ar fi mai rezistente, o idee mai rapide și că oferă un control mai bun asupra tastelor, pentru că le simți mai bine atunci când fac click. Din această cauză sunt și atât de populare printe gameri. Așa că am vrut să particip la lansarea tastaturii HyperX Alloy FPS ca să-mi fac și eu o idee despre subiect.

Primul lucru pe care-l observi la o tastatură mecanică este greutatea. Tastatura în cauză s-a dorit a fi un model compact. Pentru o tastatură mecanică este compactă, însă față de cele cu care suntem noi obișnuiți, este destul de grea (1 kg).

În lumea tastaturilor mecanice, sunt mai multe tipuri de switch-uri sub taste. Aceasta vine cu switch-uri Cherry MX Blue, care sunt foarte clicky, și care probabil îți vor scoate prietena din sărite dacă stă în aceeași cameră cu tine. Din ce am citit, alte switch-uri, precum Cherry MX Brown sau Red, nu sunt așa de zgomotoase. E o chestie de preferințe.

Ce altceva ar mai fi de știut? HyperX Alloy FPS nu are nevoie de drivere, dar din această cauză nu îți poți salva pe ea profiluri de utilizare. Poate fi iluminată doar cu roșu, dar în șase moduri diferite. Este cu n-key rollover (ca să poți apăsa mai multe taste deodată) și implicit 100% anti-ghosting (nu se poate întâmpla ca PC-ul să interpreteze ceva dubios dacă apeși foarte multe taste deodată). Are cablu detașabil și vine la pachet cu o husă și cu câteva taste de rezervă. Şi o ultimă funcție, care mie se pare foarte utilă: un port USB lateral cu Quick Charge, pentru a încărca telefonul.

De găsit se găsește deocamdată la eMAG, la un preț obscen. Totuși, la lansare spuneau că prețul ar trebui să fie în jur de 500 lei, și că va intra și la promoții wink.

Părerea mea este că tastaturile mecanice sunt un gadget nice to have, dar multe dintre argumentele pentru care există sunt slăbuțe. De exemplu, eu în 14 ani nu am distrus niciuna dintre cele două tastaturi pe care le-am avut (deci pică argumentul cu durabilitate), nu mi s-a întâmplat niciodată să simt că o tastatură îmi limitează viteza de tastat, iar anti-ghosting există și pe tastaturi clasice.

Dar aici vorbim despre mine. Sunt convins că dacă nu exista o piață, nu ar fi existat acum atâtea sute de modele dintre care să poți alege.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “HyperX a lansat în România tastatura mecanică Alloy FPS

  1. Ionuț Staicu

    1. 200€ mi se pare foarte mult pentru o tastatură cu un layout absolut banal, mai ales că vine de la un producător fără tradiție în producția de tastaturi. În plus, observ că prețul în afară este de $100…

    2. Dacă tastezi mai mult, o tastatură mecanică este indispensabilă. Feeling-ul general este indescriptibil și, după o zi-două pe o tastatură mecanică – de orice fel! – o să-ți vină foarte, foarte greu să te întorci la una „normală”.

    Îți recomand să încerci una pentru o perioadă rezonabilă (să zicem o săptămână), să vedem după aia dacă ți se mai pare un moft 😀 Dacă te joci, încearcă cherry red, altfel cherry brown (silențioase), blue sau green.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu știu de ce este listată la 800 lei. La lansare s-a spus că prețul recomandat va fi 499 lei. Probabil va ajunge la acest preț în curând. Şi mă aștept pe la un 350 la reducere.

Spune-ți și tu părerea: