Iarnă: cu ștergătoarele pe parbriz sau ridicate?

By | January 7, 2017

Sunt curios voi cum faceți. Cu excepția mașinilor la care nu se pot ridica ștergătoarele, voi cum le lăsați? De înghețat oricum îngheață, întrebarea se pune dacă vrei să-ți înghețe pe parbriz sau în aer.

Eu am testat ambele variante și parcă îmi convine mai mult cu ele lăsate pe parbriz. Dacă le ridic, mi se pare că se dezgheață mai greu după ce le pun pe parbriz. În cazul în care sunt pe parbriz, sunt șanse ca după ce dau drumul la căldură în mașină, gheața de pe ștergător să rămână pe parbriz dacă trag de el. Apoi înlătur acea gheață și pot să plec.

Dacă le las în aer și îngheață, chiar dacă dau toată gheața la o parte de pe parbriz, va dura mai mult până ștergătorul va face corp comun cu parbrizul pentru a se încălzi/dezgheța.

PRO TIP: Dacă mașina a înghețat rău, nu insistați cu racleta prea mult, decât cât este necesar. Duceți-o apoi în parcarea unui centru comercial 2-3 ore, în timp ce mâncați o pizza sau vă faceți cumpărăturile. În acest fel câștigați timp și nici nu zgâriați inutil parbrizul/mașina cu racleta.

P.S: Da, știu că unii dintre voi aveți degivrare și în parbriz. Simpaticilor cu Ford.

stergatoare parbriz iarna

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Iarnă: cu ștergătoarele pe parbriz sau ridicate?

  1. Iarina

    Cu ele pe parbriz clar. Am masina parcata langa un loc de joaca pentru copii si zilnic zboara mingi inspre ea…

    Reply
  2. Mihai

    Ce să mai comentez, am Ford Focus :)) Am cumpărat mașina anul trecut (SH că nu sunt chiabur) și am vrut neapărat să aibă parbriz cu degivrare. Ma felicit singur pentru alegere in fiecare dimineață de iarnă. Bonus are și scaune încălzite și chiar dacă mi se părea un moft când auzeam de această funcție acum o apreciez in diminețile foarte reci. Următoarea mașină neapărat va avea și volan încălzit 🙂

    Reply
  3. un muc

    cu ele pe parbriz dar am grijă să le curăț de gheață înainte să plec. un mare avantaj îl reprezintă duzele încălzite.

    Reply
  4. Daniel

    La skoda nu se pot ridica stergatoarele din pozitia “stand-by”. Dar daca se da un impuls fac jumatate de tura si raman sus, asa ca se pot ridica. Banuiesc ca si la celelalte masini la care nu se pot ridica stergatoarele din cauza capotei motorului se poate face la fel deci nu prea ar exista aceasta exceptie la care faci referire.
    Sugestie: se poate folosi parasolarul pe care il utilizezi vara…. dar de data asta il pui pe dinafara, pe parbriz 🙂 Lasi stergatoarele pe el, ninge frumos, si a doua zi il dai la o parte si ai parbrizul curat, fara gheata

    Reply
  5. Victor

    Parcă numai cei cu Ford au degivrare în parbriz.
    Mai sunt si unii cu Niisan. Tiida

    Reply
  6. dw

    Acopera parbrizul cu un material care nu absoarbe apa sau pune intr-un pulverizator alcool sanitar sau ceva alcool ieftin si pulverizeaza pe parbriz,asa ca nu mai ai nevoie de racleta prea mult.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: