Îmi plac din ce în ce mai mult SUV-urile mici

By | July 6, 2018

Când a apărut Touareg-ul, mi s-a părut cel mai impunător SUV european. Îmi plăcea la nebunie mașina, cu al său design care arăta de parcă ar fi putut să tragă munții după ea.

Apoi a venit Tiguan-ul, și mi s-a părut mult mai reușit ca design. Încet, încet am uitat de Touareg. Când mi-am adus aminte din nou de el, aproape că mi se părea dizgrațios. “Așa mare? Ce să faci cu balena asta pe roți? Tiguan-ul arată mult mai ok.”

Doar că… acum a apărut T-Roc. Numele e nereușit, dar mașina mi se pare foarte frumoasă. Parcă un pic mai agresivă decât Tiguan, mai tinerească. Pe scurt, parcă îmi place mai mult decât Tiguan. Cel puțin până la apariția lui T-Cross 🙂

La fel s-a întâmplat și cu Audi. Inițial mi-a plăcut Q7. Apoi Q5. Și apoi Q3 mai mult decât Q5 și Q7. La BMW e un pic diferit. Îmi place X3 mai mult decât X5, dar nu X1 nu atât de mult, iar X2 mi se pare chiar urâtă. Oricum, trendul este același. Doar la Volvo mi se par superbe, atât XC60 cât și XC40.

Știu că SUV-urile mici au început să fie atrăgătoare după venirea crizei. Din perspectiva asta, mă bucur că a venit. Altfel am fi ajuns să circulăm cu vapoarele pe străzi. Dar nu știu dacă nu cumva și producătorii încearcă să canalizeze intenționat vânzările în direcția asta. Adică sunt curios dacă mi se schimbă mie gusturile sau dacă pur și simplu este o strategie a producătorilor: să facă mașinile mici mai atrăgătoare.

Acum, sincer, voi v-ați mai cumpăra un Tiguan? 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Îmi plac din ce în ce mai mult SUV-urile mici

  1. Alex Dumitru

    Eu nu mi-as mai cumpara SUV, pentru ca am unul din categoria mare si nu ma simt bine intr-o pozitie asa inalta la volan. Dar o masina mica tot nu mi-as lua, pentru ca prefer sa am spatiu si sa fie mai confortabila. Acum imi caut un sedan si momentan optez pentru seria 7.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mie-mi place poziția la volan la Duster, dar în 90% din timp merg maxim două persoane în mașină, fără prea multe bagaje. Aș schimba-o cu ceva mai mic, cu care să găsesc mai repede loc de parcare. Cu seria 7 va trebui să înveți s-o parchezi pe cant 🙂

Spune-ți și tu părerea: