Impresii din Atena (2019)

By | July 4, 2019

Am vizitat Atena timp de o zi și jumătate, suficient timp cât să vedem cam tot ce orașul de oferit.

Impresii despre oraș? Cam pe aceeași lungime de undă cu Bucureștiul. Destul de mult trafic, dar metroul este bine pus la timp și ok ca preț. Și serviciul lor de ride-hailing (Beat) este accesibil și foarte civilizat. Am avut de făcut un transfer din Atena până în Pireu și a costat 50 euro (varianta rapidă, cu taxă de autostradă). Cu trenul ar fi costat 40 euro pentru 4 persoane și ar fi durat mai mult. Mașina era un E Klasse destul de nou.

Amuzant drumul cu Beat. Șoferul avea mulți prieteni în România, era fan shaorma și știa melodiile românești noi mai bine decât noi. Ne-a pus INNA, a mai dat-o și pe Migos. Un motociclist a dat din mâini pe muzică în timp ce ne depășea. Cam asta e atitudinea în Grecia.

Apropo de transport, au și două servicii de închiriat trotinete electrice (Lime și încă ceva), cu care poți ajunge până pe deal la Acropole.

De vizitat, cam totul este concentrat în jurul Acropole. Agora, Partenonul , templul Athenei, Odeonul, amfitreatul lui Dionysos.

Partenon Atena


Apoi la baza Acropole este Plaka, vechiul cartier. Este o ramificație de străduțe pitorești și aglomerate, cu tot felul de suveniruri.

În rest, orașul nu este foarte ofertant pentru cei care nu sunt pasionați de istorie. Ar fi mers construite și niște puncte alternative de atracție.

Pentru mâncare am încercat doua locuri. Primul a fost Karamanlidika. Un restaurant cu mâncare grecească și influențe turcești. Servire bună, chelner grec care zicea că are un tovarăș bun în Suceava, starter din partea casei, un platou generos cu răcituri, un vin, felul 2 și desert din partea casei. Totul la 40.5 euro.

Al doilea restaurant a fost Greco’s project, mai pe fugă. Un lanț de restaurante cu mâncare grecească. Ok și aici. 3 euro un gyros mic, 5 euro o bere 10 euro un meniu cu souvlaki.

Acum am zburat spre Naxos. Ceva îmi spune că pe insule vom descoperi farmecul Greciei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: