Iohannis chiar vorbește!

By | November 7, 2014

Prima dată când i-am auzit vocea lui Iohannis a fost pe la ora 12, imediat după turul I. Chiar și atunci, declarația lui mi s-a părut nesatisfăcătoare. A trecut o zi după primul tur, au trecut două, Iohannis n-a mai spus nimic. Chiar aveam pregătit un articol în care să spun că înțeleg electoratul lui Ponta.

Ponta a promis de toate, tuturor. Şi are un sistem personalizat de promisiuni. Ești șofer? Ponta îți promite că ieftinește benzina. Ești fumător? Ponta îți promite că ieftinește țigările? Ești nefumător? Ponta ține la viața ta și îți promite că interzice fumatul. Ești medic? Ponta promite că alocă un procent mai mare din PIB sănătății, nu educației. Ești student sau profesor universitar? Androneasca îți promite în numele lui Ponta că va fi mai bine după ce câștigă el alegerile. Ponta are o armată de oameni care promit pentru el. De la administratori de bloc la primari de comune, directori de instituții, oricine este capabil să promită ceva. Asta este cea mai veche și cea mai eficientă metodă de a câștiga alegerile. Promisiunea.

Însă după turul II, când în continuare Iohannis nu vorbea, am tras atunci concluzia că este incompetent. Să nu fii tu în stare să demontezi un om precum Ponta? Ponta este ca un submarin care ia apă prin toate găurile. Nu îl blamez pentru că a refuzat cele 4 dezbateri televizate. De B1 nu știu, RTV, Realitatea, Antena 3 sunt în cârdășie cu PSD. Vreau doar să subliniez faptul că un contracandidat abil l-ar fi demontat pe Ponta în orice televiziune din lumea asta. Iată cum se comporta Antena cu un invitat care nu este de acord cu părerea lor:

Ca președinte al țării, ăsta este primul lucru din fișa postului: să vorbești. Şi în politica externă nu vei fi mereu invitat pe teren neutru pentru a purta o dezbatere. Trebuie să știi să te descurci și pe teren ostil. Iohannis a acceptat totuși invitația Digi24, într-un talkshow cu moderatori destul de docili. Pentru cine a pierdut dezbaterea, iat-o:

Câteva observații: nu numai că vorbește, dar chiar îl și atacă pe Ponta! Wow! A doua ar fi că expresii precum “prin gând nu mi-o trecut”, “o făcut”, “o ajuns”, “fu vorba”, nu dau bine în repertoriul unui candidat care oricum e acuzat că nu este român. Ar fi putut și ar fi trebuit să-și corecteze scăpările astea.

Deși spune niște lucruri foarte corecte și frumoase, Iohannis mi se pare în continuare nepregătit și visător. Iar șeful lui de campanie, Blaga, este o persoană plată prin excelență. Nu au scânteia necesară ca să răstoarne totul în favoarea lor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Iohannis chiar vorbește!

Spune-ți și tu părerea: