iOS7 – Fantastic, Brilliant, Amazing

By | June 11, 2013

Să nu vă lăsați păcăliți de titlu. Nu sunt așa de impresionat de noul iOS7. Sunt utilizator de Android așa că eu beneficiez deja de multe dintre “noutățile” Apple. Dar trebuie să recunosc, Apple a făcut treabă bună. De fapt, a făcut ceea ce fac ei de când s-au născut. Un design atât de frumos încât până și eu salivez după el. Mai mult de cât atât, îmi vine să îi trag de mânecă pe cei de la Android și să-i intreb: “Pe când un redesing și la noi ?!”

 

Designul – Este singura îmbunătățire majoră a lui iOS7. Au o selecție nouă de fonturi și aplicațiile se deschid în layere transparente astfel încât să vezi fundalul. Alt artificiu de desing este Parallax – nume de boală incurabilă. Folosește senzorii de mișcare ai telefonului ca să îți modifice poziția iconițelor în funcție de unghiul de vizionare. Dacă nu ar consuma atât de multă baterie pe cât intuiesc eu că va consuma, ar fi drăguț.

Folderele au mai multe pagini, poți stoca un număr nelimitat de aplicații în ele. Mă bucură lucrul acesta, când și pe Android ?

Control Center – În sfârșit poți să modifici luminozitatea fără să pierzi jumătate de oră navigând prin interfață. Android are de ceva timp așa ceva. Îmi place că la iOS este localizat în partea de jos a ecranului. Mi se pare mai intuitiv.

Multitasking-ul este acum disponibil pentru toate aplicațiile. Bine ați venit în anul 2013, Apple.

index_messages_posterframe_2x shared_multitasking_posterframe_2x shared_controlcenter_lastframe_2x index_weather_posterframe_2x

Safari nu mai este limitat la doar 8 tab-uri și este acum fullscreen.

Fotografiile pot fi organizate în colecții după zonă, dată, an.

Siri a primit o voce bărbătească și e un pic îmbunătățit. Adică știe să modifice și setări la telefon cum ar fi: luminozitate, activare bluetooth.

iOS in The Car – Mai mulți producători auto au încheiat un acord cu Apple și acum, prin conectarea telefonului, display-ul de pe bord preia interfața iOS. Nu ii văd aplicabilitatea în România. Vreodată. Partea bună este că este disponibil și pe Ferrari. Deci dacă asta vă reținea să cumpărați Ferarri-ul ăla roșu, puteți porni acum spre reprezentanță. Ah da, eu n-aș folosi iOS maps în mașină.

Aplicațiile se updatează automat. iOS face asta doar când este conexiunea bună și când telefonul este awake, în încercarea de a conserva bateria. Nu cumva Android făcea asta deja ?

Activation Lock – Un feature care exista deja prin care poți vedea unde ți-ai lăsat telefonul când nu știi de capul tău. E ca și cum te-ai apela singur ca să vezi de unde sună telefonul. Doar că la activation loc poți vedea pe hartă unde l-ai lăsat. Noutatea este că dacă cineva îți fură telefonul și încearcă să dezactiveze chestia asta (chiar și prin ștergerea iOS-ului), telefonul devine inutilizabil. Presimt că își vor strica mulți telefoanele așa din greșeală.

index_siri_posterframe_2x index_messages_posterframe_2x index_camera_posterframe_2x index_photos_posterframe_2x

iOS7 va fi disponibil în toamnă. Da, cam mult pentru un simplu update.

Am văzut această prezentare la scurt timp după Keynote-urile Android de la Google I/o 2013. Nu am putut să nu observ câteva chestii amuzante. Google pune mult mai mult accent pe disponibilitate imediată pe când celor de la Apple le face plăcere să pună lumea să aștepte. Google a făcut doar două miștouri subtile la adresa Apple. Cei din California aveau glume răutăcioase în program din 10 în 10 minute. Keynote-ul Apple a fost mult mai captivant decât cel Google. Poate și din cauză că s-a vorbit o engleză curată și n-au chemat indieni pe scenă. Ah … și în orice Keynote de succes trebuie să fie o referire la Daft Punk – Get Lucky. Să văd cum scap și eu “din greșeală” o poză cu coverul albumului în slidurile de prezentare a licenței.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

15 comentarii la “iOS7 – Fantastic, Brilliant, Amazing

    1. revo Post author

      Pentru multitasking tot se va folosi 🙂

    2. Alex

      Pentru cine avea un iPhone cu jailbreak puteai sa instalezi o aplicatie care inlocuia duplu click pe buton pentru multitasking cu swipe de jos (Zephyr se numeste). Sper sa vad ceva asemanator si cand se va jailbreak-ui iOS7.

    3. revo Post author

      Da, doar că ea nici Jailbreak nu vrea să-i facă 🙂

  1. Dan Pavelescu

    ha, ce coincidenta.. fix in clipa asta instalam ios 7 beta
    sper sa mai pot folosi telefonul cand termin.. 🙂

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    no.. pus, testat, jucat.
    efectul acela de background (imi scapa numele) nu e valabil si pentru iphone 4 din pacate.
    foarte laggy pe iphone 4, n-am putut sa fac restore/sync, revenit la ios 6.1.3
    merita doar daca ai iphone 5, pe jucariile astea vechi merge enervant de greu..

    in rest, are cam tot ce ii lipsea ios-ului vechi, in special un task manager decent.

    Reply
    1. Alice

      thanks 🙂 atunci sa speram ca pana scot ei versiunea oficiala, mai lucreaza putin la partea pentru iphone 4, sa fim si noi fericiti

    2. Dan Pavelescu

      Daca vor scoate o varianta mai light, merita.
      Oricum, sa tinem cont ca testul de aseara a fost facut cu o varianta beta, luata de pe un site obscur 🙂

    3. revo Post author

      ce drăguț, încep să apară și la iOS problemele pe care le are Android 🙂

    4. Dan Pavelescu

      Marius, din punct de vedere al utilizatorului de etnie “habarnist”: Android nu are acel ceva care face iOS-ul atat de usor de folosit si de placut ochiului/degetului. Nu pot explica diferenta.. Dar (pentru mine) un telefon perfect ar fi iOS + hardware-ul lui S4 🙂 M-am jucat si cu iPhone 5, e fenomenal telefonul, dar ma enerveaza limitarile impuse – e loc pentru imbunatatiri hardware, nu stiu de ce se auto-limiteaza cei de la Apple si nu dau liber la caii putere..

    5. revo Post author

      Si din punctul de vedere al utilizatorului nehabarnist tot iOS cred că are întâietate. De exemplu eu mâine m-aș da pe iPhone dacă aș avea 3000 de lei să dau pe un telefon. Până acum o versiune de iOS mergea pe toate iPhoanele, acum începe să scârțâie pe modele mai vechi, la asta mă refeream cu “problemele”. La mine pe Nexus se simte că telefonul e făcut pentru Android 2.3 și nu pentru 4.2 cât are acum pe el

    6. Dan Pavelescu

      o mica paranteza.
      cand spuneam despre mine ca sunt “habarnist”, de fapt vroiam sa spun ca-s prost facut gramada si nu ma pricep. Ca sa nu se inteleaga cum ca as fi ceva mare expert :))

  3. Tommy

    un coleg a instalat ios 7 beta pe iphone 5, si cand suna telefonun scoate niste sunete supranaturale :))))

    Reply

Spune-ți și tu părerea: