Jameson Caskmates – Whiskey maturat în butoaie de stout

By | October 13, 2017

Pe cât de neprietenoasă este vremea din Irlanda, pe atât de prietenoși sunt locuitorii ei. Drept urmare, irlandezii socializează mult. Şi având în vedere că majoritatea discuțiilor se poartă în pub-uri, uneori le mai vin și idei trăznite.

Ei zic că așa a apărut Jameson Caskmates. În urma unei discuții dintre omul responsabil cu distilarea de la Jameson și berarul șef de la Franciscan Well Brewery din Cork. Jameson le-a trimis celor din Cork niște butoaie, ca să vadă ce gust are berea dacă o păstrează în butoaie de whiskey. Apoi berăria a trimis înapoi butoaiele care împrumutaseră aroma de stout, iar Jameson a maturat whiskey-ul în ele.

Ta-daaam. Toată lumea are de câștigat:

De aici a rezultat Jameson Caskmates, un sortiment care are arome de hamei, cacao și bineînțeles cel de stejar ars. După ce dai paharul pe gât, parcă rămâne și o aromă subtilă de caramel. Se simte ceva în plus, dar dacă nu aș fi cunoscut povestea, nu știu dacă făceam diferența atât de bine.

Oricum, dacă sunteți băutor de whiskey, vă recomand să-l încercați, e un pic diferit. Şi dacă vi se pare prea tare gustul, la sfârșit puteți să-l stingeți cu un pahar de stout. Sláinte!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: