Jucarii pentru copii

By | June 1, 2011

Ca tot e 1 iunie, am pierdut vre-o ora uitandu-ma prin oferta cu jucarii a celor de la emag. Cu ocazia asta mi-am adus aminte de copilarie si de jucariile pe care le doream cand eram mic. Intotdeauna am avut multe si jucarii , insa au fost si unele pe care mi le doream si cu care n-am mai apucat sa ma joc.

In primul rand, masinutele cu telecomanda. Oricate as fi avut, orice culoare, orice forma, visam la una mai rosie, mai mare sau mai rapida. De obicei erau jucariile care sfarseau cel mai tragic. Mania vitezei isi spunea si atunci cuvantul.
Daca tot suntem la categoria vehicule, cand eram foarte mic vroiam o masina d-asta cu pedale. Aparusera deja astea electrice, dar eu nu eram asa fraier. Stiam ca pedaland ca un nebun as putea sa trec ca Schumacher pe langa alea electrice.
Si elicopterele imi placeau foarte mult. Aveam unul d-ala pe care il faci sa zboare tragand de o sfoara. Cred ca mai mult ma chinuiam sa-l dau jos din copaci decat ma jucam cu el. De fiecare data salivam cand vedeam pe Cartoon Network reclama la alea teleghidate. Am avut si un set cu trenulet. Dar mie nu-mi ajungeam sinele, vroiam sa le intind prin toata casa si sa le fac si suspendate. De atunci aveam stofa de primar.
De ce am dus lipsa total a fost un joc Lego. Nu stiu de ce. Pur si simplu. Aveam tot felul de agregate,surogate, chinezarii proaste care nu stateau fixe, dar Lego nu. Mereu ma lua mama cu forta de la vecinii cu Lego. Daca aveam o galeata d-asta imi faceam casuta mea si la 5 ani deja nu mai locuiam cu parintii.
Insa, cea mai indragita jucarie … si pun pariu ca la asta nu va asteptati … era un set Meccano. Mi-am rupt degetele in imbusuri piulite si chei. Am stat zile intregi inchis in casa de suparare ca nu imi merge masina pe care am construit-o. Sau ca nu se potrivesc 2 piese asa cum arata in carticica aia de modele. Dar si satisfactia era pe masura atunci cand improvizam si imi iesea ceva.Il am si acum si mai folosesc parti din el ptr. diferite jucarele mai mult sau mai putin electronice.
Cam atat cu jucariile mele. Pentru mine a fost foarte relaxant acest remember, asa ca … voi cu ce va jucati cand erati mici?

P.S: Daca vreti sa faceti un copil fericit, in afara masinutei cu pedale, nu as zice nu nici acum la una din jucariile de mai sus 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Jucarii pentru copii

  1. George

    Ca o vaga amintire, inainte de masinute, trenulete si alte jucarii ‘avansate’ erau la o librarie de vis-a-vis niste avioane simple, facute dintr-o bucata de plastic (pe post de fuzelaj) cu aripi din carton…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: