La Lidl au ciolan de porc semipreparat

By | September 15, 2019

Întrerupem acest program pentru un mesaj important. Am găsit la Lidl un ciolan de porc numai bun de pus pe grătar sau făcut la cuptor. Se pare că face parte din “Alpen Fest”, care a început pe 9 septembrie și s-ar putea să nu mai țină mult. Așa că dacă sunteți fani, faceți-vă un drum pe la Lidl.

lidl ciolan porc

Eu am luat două pachete. Sunt trei bucățele la pachet, deja fierte și asezonate, fără șorici din păcate. Se pot prepara fie pe grătar timp de 25 de minute, fie timp de 20 de minute la cuptor preîncălzit la 180 de grade. Așa arată:

Din cauză că nu are șorici, nu mă aștept să iasă ca cele din Germania (foto jos), dar mă aștept să fie fraged și aromat, datorită marinadei în care a stat. O să revin cu un update la articol după ce-l prepar 🙂

Deși pare un preparat ciudat, noi am rămas fani ai ciolanului de porc în stil bavarez (Schweinshaxe) după ce l-am încercat la Augustiner în Munchen și Berlin. Ulterior am mâncat cel mai bun ciolan de porc în Viena, la Schweizerhaus Prater. A fost și la noi un local care servea un ciolan excelent (Siegfried), care din păcate a dat faliment. Așa că dacă-mi puteți recomanda un loc din București unde se poate mânca un ciolan adevărat, vă rămân veșnic îndatorat 🙂

Update: Am făcut la cuptor ciolanele. Așa cum mă așteptam, nu au semănat la gust cu cele din Germania, dar au ieșit fragede, aromate și bune. Cu următoarele cred că voi încerca să le fac searing, să văd dacă le pot da o crustă crocantă. În privința cantității, eu m-am săturat cu două bucăți din trei. Dacă mă încordam un pic aș fi mâncat-o și pe a treia.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: