La Plăcinte pe Nicolae Caramfil

By | March 6, 2015

La Plăcinte este un restaurant care încearcă să reinventeze ceva neaoș. În cazul de față, mâncarea tradițională românească (și moldovenească am înțeles). Are un site foarte mișto și prețuri foarte mari. Este genul acela de business care capătă tracțiune pentru că hipsteri.

la_placinte (1)

La câteva zile după deschiderea restaurantului de pe Caramfil am fost și eu să cumpăr … ce altceva decât o plăcintă? Am zis să încep cu preparatul care dă numele localului.

Trebuie să știți însă că nu prea are de-a face cu patiseria. Având în vedere numele eu mă așteptam să fie plăcintele pe rol, ca la o patiserie. În realitate, am aștepta vreo 20 de minute după o plăcintă ca un popândău.

Plăcinta nu mi s-a părut rea la gust, dar mică și banală. Când am ajuns acasă și am văzut-o, am început să calculez în merdenele: câte merdenele aș fi luat eu de banii ăia?

În rest, îmi place cum au amenajat în interior și faptul că am văzut un Parrot Flower Power la o plantă și alte dispozitive inteligente de irigare. Probabil că sunt și singura persoană care a observat asta. Vreodată.

Oricum, în titlu am ținut să menționez că este vorba de restaurantul de pe Caramfil pentru că am auzit păreri împărțite despre ei, în funcție de restaurantul la care au mâncat cei care-mi povesteau. Probabil că o să mai încerc ceva de la ei, cândva. Dar doar pentru că sunt foarte aproape de casă. Că nu poți să spui că-mi dau motive reale să încerc mâncarea gătită, dacă preparatul care le dă numele nu m-a impresionat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “La Plăcinte pe Nicolae Caramfil

  1. Ovidiu

    Am luat masa in 2 localuri “La Placinte”, in Chisinau…mediu foarte variat, servirea ok, vinuri bune. Nu as ezita sa revin acolo.

    Reply
    1. revo Post author

      Asta zic șic și eu, posibil ca în alt restaurante să fie mai ok. Cineva-l lăuda pe cel de la AFI, recent deschis.

Spune-ți și tu părerea: