La Siegfried am găsit genunchiul de porc pe care-l căutam

By | August 5, 2014

Duminică, chiar în mijlocul caniculei, două minți luminate s-au gândit că ar fi bine să iasă cu prietenele la o plimbare. Așa că împreună cu familia Bunescu, am trecut pe la Siegfried, ca să încercăm genunchiul de porc. Siegfried este o berărie recent deschisă, în locul fostului club Bavaria/London. Dacă nu mi-ar fi fost sete, aș fi făcut poze și la exterior. Dar așa, vă las link către Google Maps.

Cam bătea vântul printre mesele lor. Era doar o masă ocupată la terasă și o bună bucată de vreme, doar una ocupată de noi în interior. Când am ajuns am găsit pe masă mai multe oferte:

Fiindcă am comandat ciolan și era ora 2, am primit garniturile gratis. Ciolanul l-am mâncat în 3 persoane și am ales cu toții cartofii germani calzi. Au fost buni, cu usturoi, bacon (kaiser) și chimen. Am cerut și două salate (una de varză simplă și una de varză murată). Am uitat să le fac poză. S-a mâncat mai mult cea murată și eu vă recomand să comandați doar o porție. Este de ajuns pentru 3 persoane.

Şi acum, momentul pe care îl așteptați cu toții. Genunchiul de porc (sau ciolanul) arată așa:

siegfried_ciolan-9Exact cum trebuie să fie. În interior carnea este moale și gustoasă, iar la suprafață sarea grunjoasă crocanțează numai bine șoriciul. Dacă vă place pielea prăjită de pui, cu siguranță vă va plăcea mult mai mult șoriciul genunchiului. Ştiu că pare foarte gras, dar nu este chiar așa. Aș spune că are grăsime în proporție de 20-30%. Al nostru a avut puțin peste un Kg și a costat 52 de lei (se plătește la Kg).

Am băut și bere. Am încercat pe rând: bere nefiltrată, bere albă și berea blondă. Doar primelor două le-am făcut poză:

Berea mi s-a părut bună dar cu nimic specială. Cea nefiltrată nu a fost așa de consistentă precum o știam eu din München, cea albă s-a consumat repede și cea mai bună mi s-a părut cea normală, blondă. Şi scumpă. 9 lei mi se pare mult pentru o halbă de 400 ml. Probabil că ar fi o afacere mai bună la metru (120 lei pentru 10 beri și 1 metru de cârnați rulați în bacon).

Per total, mâncarea foarte bună, inclusiv sosul Barbeque, de care uitasem să menționez. Doar că trebuie să fiți vigilenți dacă nu vă place chimenul, după cum bine observa Bunescu. Ciolanul avea chimen, cartofii aveau chimen. Până și salata de varză și baghetele de pâine conțineau chimen ! Mie nu-mi plăceau sărățelele cu chimen când eram mic, dar aici nu m-a deranjat.

Probabil că data viitoare când voi merge vom împărți genunchiul în 4-5 persoane, ca să mai putem gusta și alte lucruri din meniu. Sper doar să existe o dată viitoare. Când o berărie este goală într-o zi caniculară de duminică, nu prea e semn bun. Sper ca Siegfried să nu aibă soarta celorlalte două afaceri din locația respectivă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: