Let’s Strike It Romania !

By | January 21, 2011

Mai tineti minte “Let’s do it Romania” ? Am vrut sa fac o poza cu before si after la cateva zone insalubre de prin jur, dar din pricina unor evenimente mult mai importante decat asta, n-am mai ajus sa fac asta.

Asa si cu greva de la benzinarii.

Sa fac un sumar al etapelor care prin care a trecut greva, din perspectiva mea.

Prima data am auzit ca niste unii au blocat 1-2 benzinarii si au platit cu monede de un ban. Meh, ce idioti … daca aveam eu nevoie sa alimentez dadeam peste ei cu masina. De fapt, treaba lor, mai erau zeci de benzinarii in jur, nu m-ar fi afectat asa de mult. Let them have their fun.

Urmatorul pas a fost embargoul din zilele de 17,18, 19. Prima data m-am gandit ca e o idee buna. Foarte bine ! Asa le trebuie ! Eu nu as fi facut protestul doar la benzinariile Petrom, ci la toate din tara, ca pana la urma restul sunt mai jepcari: cumpara de la Petrom si mai baga si ei niste adaos. Sunt dispus sa plusez, nu bag nici eu benzina in zilele astea, le fac jocul … avand in vedere ca eu folosesc masina foarte rar si alimentez o data la 2-3 saptamani, nu o sa fie prea greu. Toate astea le gandeam constient ca tot o sa se alimenteze. Dar stai, daca nu se alimenteaza intre 17-19, toti vor alimenta pe 15,16 .. deci cum bine observa cineva … le dam banii in avans. La naiba ! O luna de greva ar trebui ! Da, asta e solutia. Sa nu bage nimeni benzina 1 luna, sa vezi atunci ce o sa-i doara (fix in cur, mai ales ca protestul vine dupa perioada concendiilor, in care toata lumea a plecat).

Si apoi a venit stirea. Jumatate din pretul benzinei e incasat de stat. De aici deja e clar, nici un an de proteste nu ar face pretul benzinei sa scada. Asa ca am preferat sa raman mut pe durata grevei si sa scriu cand aceasta va lua sfarsit

In final, vroiam sa va prezint niste preturi before and after. Nu mai este nevoie, mi-au luat-o altii inainte. Benzina s-a scumpit cu 4 bani.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: