Oare unde au făcut ora de sport elevii din Liceul Tudor Vladimirescu în ultimii 10 ani?

By | August 12, 2020

Când am intrat eu la liceu, ora de sport tocmai intra și ea în concediu. Am prins jumătate de semestru din fosta sală de sport. Pentru restul anilor aceasta a intrat în renovare pentru a fi transformată în sală de festivități. Se vede în poza de mai jos, cea din stânga, mai lată decât restul clădirii în formă de “U”.

Pe terenul mare de asfalt promisiunea era că va fi construită o sală de sport modernă, cum se făceau atunci din diverse magii cu bani primiți de la minister.

Erau încă disponibile terenurile de mini fotbal și cele cu asfalt, de mini-baschet și respectiv fot-baschet-handbal. În realitate, pentru următorii 3 ani și jumătate nu prea am servit oră de sport, pentru că în general dacă nu ploua sau ningea, profesoarelor le era frică să lase niște descreierați să zburde liber pe afară? Dacă chiar încep să alerge sau să joace baschet și constată că le place?!

Apropo, pune trei terenuri în unul singur și vei obține rețeta sigură pentru certuri și nemulțumiri, că unii vor baschet, că alții vor fotbal șamd.

Așadar, primul lucru care m-a șocat la clipul de la zoso este dispariția celor două panouri de baschet din curtea școlii. Deci nu numai că acea sală de sport nu a fost construită, dar au și dispărut coșurile de baschet șubrede și amărâte.

Eu am terminat liceul prin 2009. Sunt curios dacă de atunci și până acum, ceilalți elevi au făcut sportul la fel cum l-am făcut și noi. Eu am fost mereu nemulțumit de chestia asta. Era perioada în care descopeream baschetul și îi invidiam pe cei de la liceele care aveau sală de sport cu teren de baschet. Dacă reușeam să și învăț să driblez, nu doar să trec cu mingea prin ei, aș fi putut fi următorul LeBron! Acum nu vom ști niciodată!

În rest, cu renovarea … nu o văd o așa de mare crimă. Muncitorii doar își ușurează munca, aruncându-le de la geam. Teoretic, mobilierul acela ar fi putut fi donat. Practic, cineva ar fi trebuit să se ocupe de depozitarea și transportul lui. Deci timp și costuri în plus.

P.S: Mutu mai întâi a renovat școala generală în care am învățat, acum a trecut la liceu. Să vedem dacă află și ce facultate am terminat 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Oare unde au făcut ora de sport elevii din Liceul Tudor Vladimirescu în ultimii 10 ani?

Spune-ți și tu părerea: