M-am jucat cu ASUS RoG Strix Fusion 500 – căști cu iluminare RGB

By | December 3, 2018

Ce-i drept, mai demult, m-am jucat cu căștile ASUS RoG Strix Fusion 500, care au iluminare RGB și foarte multe tehnologii on board. Au DAC integrat, amplificator ESS și au sunet 7.1 optimizat pentru anumite jocuri.


Dacă sunteți familiari cu familia de produse a celor de la ASUS, RoG Strix Fusion 500 sunt upgrade-ul de la Cerberus. Iar spre deosebire de RoG Strix Fusion 300, modelul despre care vorbim se conectează doar prin USB și iluminarea Aura, evident. Între timp au mai apărut Fusion 700 și Fusion Wireless.

Apropo, la ce ți-ar trebui niște căști cu iluminare RGB? Dacă joci în echipă, poți sincroniza mai multe căști cu ajutorul aplicației de smarthphone. Sau dacă nu, măcar poți să-ți faci capul să lumineze ca bradul de Crăciun 🙂 Pot fi setate să lumineze într-o singură culoare, să schimbe culorile, să pulseze lent sau să pulseze pe muzică.

Legat de construcția căștilor, pe exterior sun glossy, iar banda este din plastic, cu o mică pernuță pentru creștetul capului. Sunt de tipul over ear, adică acoperă cu totul urechile. Casca stângă are un microfon retractabil foarte subtil integrat, în timp ce casca dreaptă are un switch pentru 7.1. În cutie sunt două seturi de pad-uri pentru urechi: unele din mesh, care izolează mai puțin, altele dintr-un alt material, care izolează mai bine de zgomotul de fundal, dar sunt și mai “călduroase”. Per total, căștile mi s-au părut un pic mai grele, am simțit că mă apasă ceva pe creștetul capului.

Pe exteriorul căștii stângi este integrat un cotroller tactil. Sunt disponibile funcții precum play/pause, next, controlul volumului și al iluminării. Nu mi s-a părut foarte precis controlul, mi-ar fi plăcut ca zonele să fie mai bine delimitate, ca să știi unde apeși.

Cu aplicația de smartphone nu m-am înțeles prea bine. Mi s-au părut cam greu de conectat. Însă a trecut ceva timp de când le-am testat, este posibil ca între timp să se fi rezolvat. Majoritatea setărilor le-am făcut din RoG Armory.

Le-am testat în câteva jocuri (mai mult FPS) și într-adevăr, nu ai ce să le reproșezi. Toate zgomotele se diferențiază bine. Pașii nu sunt acoperiți de zgomotul unei arme șamd. Din câte am înțeles, sunt calibrate special pentru PUBG. Din păcate, nefiind un jucător experimentat, nu am reușit să-mi dau seama dacă într-adevăr fac diferența. Nici după activarea funcție de 7.1 nu pot să spun că am simțit o diferență evidentă.

Muzica se aude foarte bine. După cum spuneam, au un DAC ESS Hi-Fi 9018 și un amplificator 9601. Acest lucru înseamnă Hi-Res Audio. Mi-au plăcut mult la capitolul sunet, aproape la fel de mult ca Sony WH-1000XM2. Bass profund, instrumentele separate foarte clar de voce și sunete calde.

Specificații:

  • Sunet 7.1
  • Microfon
  • Diametru difuzoare: 50 mm
  • Impedanță: 32 Ohm
  • Răspuns în frecvență: 20 – 20.000 Hz
  • Iluminare RGB, control tactil
  • Lungime cablu: 2 metri
  • Greutate: 360 grame

În concluzie, aș spune că sunt niște căști de gaming foarte bune pentru ascultat muzică 🙂 Sunt convins că sunt bune și în jocuri, însă cred că avantajele sunt sesizabile mai degrabă de profesioniști decât de amatori ca mine. Am apreciat în schimb toate tehnologiile pe care le-a investit Asus în această pereche de căști.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: