M-am mutat complet pe Gmail + întrebare

By | November 12, 2013

Declicul s-a produs odată cu venirea noii versiuni de Ymail. Mai precis, prin “enhanced security”, Yahoo înțelege: “îți impunem să-ți modifici parola într-una atât de complicată încât niciun atac de pe planeta asta nu va reuși s-o ghicească”. Şi era destul de frustrant să am o parolă cu litere din alfabetul chirilic, grecesc și chinezesc. Pentru că tot de la un update genial încolo, Yahoo nu mai vroia să-mi facă autocomplete la parolă. Deci trebuia s-o introduc manual.

Situația devenea mai nasolă odată ce te loveai de interfața noului Yahoo. Butoanele alea pur și simplu nu merg. Trebuia să apăs de 5-6 ori pe “Save to My Computer” în cazul unui fișier atașat. Şi în 30% din cazuri primeam o eroare când încercam să încarc un mail nou.

De ce e mai bun Gmail decât Yahoo?

  • În primul rând, te loghezi mult mai rapid, fără să fii nevoit să introduci parola de fiecare dată.
  • Apoi, Gmail e mult mai rapid. Serios! Am realizat că lagul ăla enervant în mail nu era de la browser. Ci chiar de la client. Ştiu că poate nu pare la început, dar folosiți o săptămână Gmail și apoi întoarceți-vă la Yahoo.
  • Gmail oferă un număr nelimitat de filtre pentru mailuri și infinit mai multe posibilități în ceea ce privește manipularea lor. Mi-am făcut un folder pentru comentariile de la blog, unul în care se duc newsletter-urile și din încă 2 filtre l-am făcut să-mi lase în Inbox doar chestiile cu adevărat importante.
  • Până acum nu am primit spam. Pe Yahoo începuseră să-mi intre deja în Inbox mai toate bălăriile.
  • Mai aveam un cont vechi de Gmail, așa că pe acela l-am pus să-mi forwadeze automat mailurile pe ăsta, cu ajutorul POP.

Ce îmi lipsește pe Gmail?

Notificarea cu “new mail” din colțul din dreapta-jos al ecranului. Pe bune, asta e tot ce-mi lipsește. Plus că mi se pare prostesc ca în interfața asta nouă de la Google, să ai notificări pentru google plus (la clopoțel mă refer), dar nu și pentru mail. Cine naiba a gândit asta?

gmail

Şi de aici derivă întrebarea: Ce să instalez ca să obțin notificări în stilul Yahoo? Ceva cât mai light, parcă nu ar merita instalat un program în Windows special pentru asta. Aș vrea mai degrabă un plugin pentru Chrome. Voi folosiți?

P.S: Ştiu, în articolul ăsta descopăr roata cu câțiva ani mai târziu decât ceilalți. Dar momentan sunt fascinat, descopăr câte un feature nou în fiecare zi. Şi încerc să determin cât mai multe persoane să renunțe la Yahoo. Pur și simplu nu merită.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

13 comentarii la “M-am mutat complet pe Gmail + întrebare

    1. revo Post author

      Bleah, parca n-as instala chiar un client pentru asta.

  1. b.

    poti folosi “Desktop Notifications” (e un feature Gmail), du-te in Settings si uita-te un pic mai jos 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Propunerea ta mi se pare cea mai buna pana acum. O sa caut.

    2. b.

      (setarea e la “General”->”Desktop notifications” )

      e posibil sa fie nevoie sa lasi tabul de gmail deschis, nu mi-as da seama ca-l tin deschis tot timpu oricum (poti spune ca-s addict mail)

    3. revo Post author

      M-am uitat și aveam desktop notifications selectat deja. Nu mă avantajează. Voi încerca printr-o extensie în cazul ăsta 🙂

    1. revo Post author

      Nu observ daca las doar tabul deschis. Extensia pare tare, are si sunet? Eu mi-am dezactivat taburile cu Promotions & Stuff. Imi place mai mult sa fac eu foldere pentru fiecare chestie in parte.

  2. Dan Pavelescu

    Folosesc Gmail de pe vremea cand se “intra” pe baza de invitatie. Tot in perioada aia, am ajuns la concluzia ca Yahoo mail e o gluma (tin minte ca Google oferea 1Gb spatiu pentru mail, in timp de Yahoo.. 2Mb)
    La ce iti trebuie notificari? Ai smartphone, nu te notifica el? Sau poti sa folosesti un client de mail (outlook, thunderbird,etc). Sau asta: http://www.gmailnotifier.com/ – eu nu l-am folosit, am googalit acum, special pentru tine 😡

    Reply
    1. revo Post author

      Şi eu tot de atunci aveam un cont pe Gmail. Dar îl țineam doar așa, de frumusețe. Când mă așez la PC de cele mai multe ori telefonul este aruncat în pat și dat pe vibrații. Şi n-aș strica interfața asta frumoasă Gmail cu un client. Mai ales cu Outlook-ul ăla. Bleah 🙂

    2. Dan Pavelescu

      Atunci problema e rezolvata. Cand esti la PC, tine gmail-ul deschis intr-un tab si activeaza desktop notification :p

  3. Ariel

    Gmail Notifierul de care zice nwradu a fost ok, dar la mine nu-si mai face refresh automat la nr de mesaje necitite, decat daca intru efectiv in interfata web. Asta de vreo cateva luni bune. Oricum planuiesc un reinstall de OS.

    Folosesc google de cand e cu invitatie, am vreo 2 conturi de apps, mi se parea cea mai buna chestie posibila, si e free.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: