M-am “scanat” cu telefonul și am creat o replică 3D a mea

By | October 17, 2018

Tehnologia a avansat până în punctul în care m-am putut “scana” 3D, iar acum am o replică (a mea) pe telefon. Am făcut acest lucru în cinci minute, cu o aplicație, 3D Scan, pe care am găsit-o preinstalată pe telefonul Sony Xperia XZ3 primit în teste prin Orange Smartphone Program.

Aplicația te învață să te rotești în jurul subiectului pentru a atinge anumite puncte, iar apoi să “sculptezi”, înclinând telefonul sub diverse unghiuri. M-am așezat pe un scaun în mijlocul camerei și am rugat-o pe Alice să se rotească în jurul meu.

Scanarea a fost făcută rapid, iar camera nu era luminată foarte bine. Așa că replica a ieșit un pic cam “necioplită”, cu un cucui în creștetul capului. “Ia-mă pierdut la spate” capătă un nou înțeles în cazul de față 🙂

Ce poți face mai departe cu replica? Poți s-o… “animezi”. Adică să-i dai diverse comenzi de genul “sad”, “laugh”, “frown”, “yawn”. Așa cum era de așteptat, expresiile faciale sunt absolut sinistre. Nici măcar varianta mea reală nu este în stare să zâmbească atât de sinistru.

Și acum partea amuzantă. Dacă ești destul de narcisist, poți să trimiți fișierul în Suedia, iar o firmă îți va trimite un cub de cristal cu fața ta gravată în el. Sau poți comanda chiar un bust prin intermediul altei firme. Poți să-ți faci un fel de mini-armată acasă.

Aplicația îți permite să scanezi și diverse obiecte și să le trimiți pentru printat chiar și către imprimanta ta. Bănuiesc că pe viitor îți vei printa singur clanța de la ușă în caz că o rupi.

Și acum să ne gândim la aspectul înfricoșător 🙂 Nu-i destul că Facebook și Google au amprentele și scanările ale fețelor. Acum vor avea și o scanare 3D a bustului. Mai au nevoie doar amprentele dentare și un fir de păr și au tot ce le trebuie pentru dominarea globală!

Dar tehnologia nu este folosită decât pentru a face bine, nu-i așa? 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: