M-am uitat la un show despre organizarea casei pe Netflix

By | January 10, 2019

Zilele trecute am găsit Tidying Up pe Netflix. Este un show cu Marie Kondo, o tipă care a scris mai multe cărți despre organizarea casei, și care a definit și o metodă ce-i poartă mai mult sau mai puțin numele: KonMari.

Eu am văzut primul episod, de 40 de minute. Conceptul presupune că tipa se duce în casele a diferiți oameni și le dă sfaturi de organizare. Acum, dacă vreți să vă uitați la el ca divertisment sau ca să vedeți ce probleme mai au americanii, e ok. Cel puțin în primul episod n-au exagerat prea mult cu telenovela sau cu teatrul ieftin.

Totuși, dacă vreți să-l urmăriți ca să mai învățați una-alta, 40 de minute mi se par prea multe pentru un câștig prea mic. În tot acest timp, Marie Kondo a zis doar două lucruri “interesante”.

  1. Să păstrezi doar lucrurile (hainele) care îți aduc bucurie și să scapi de celelalte – ok, facem asta deja;
  2. Să “rulezi” hainele și să le depozitezi așa în sertare pentru a le vedea mai repede – doar că în România majoritatea hainelor sunt depozitate pe rafturi în șifonier, deci nu se aplică;

În concluzie, Tidying Up este bun pentru divertisment, mai puțin bun pentru lucruri concrete. Dacă vreți ceva mai aplicat pentru organizare, vă recomand să citiți blogul Dianei Mihăilă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: