MacBook Air generația a treia pare o idee bună

By | March 27, 2019

Anul trecut, pe 30 octombrie, Apple a lansat a treia generație de MacBook Air. Zilele trecute m-am documentat un pic cu privire la linia de produse Mac și mi-a atras atenția Air-ul.

Spre deosebire de generația precedentă, modelul de acum are display Retina de 13.3″, Touch ID, două porturi Thunderbolt 3 (care suportă USB Type C), touchpad cu Force Touch și un model nou de tastatură, cu taste cu mecanism “butterfly”.

Modelul de bază are 8 GB DDR3, SSD de 128 GB, procesor intel Core i5 și placa video integrată de la Intel (UHD Graphics 617). Din păcate, noul MacBook Air nu se poate comanda cu procesor Core i7.

Mă uitam la cât de diferit este construit MacBook-ul față de alte laptopuri de pe piață.

De exemplu tastatura. Nu pare un domeniu unde se mai poate inova, însă Apple nu încearcă degeaba să reinventeze roata prin tot felul de pârghii și mecanisme pentru tastatură. Părerea mea este că ei se concentrează pe tastatură pentru că tastatura, pe lângă display, este principalul mijloc prin care interacționezi cu laptopul. Și dacă-i fac o tastatură bună și te fac să te obișnuiești cu ea, îți va fi foarte greu să mai faci trecerea de la MacBook la alt laptop. Sunt convins că au calculat la micron distanța dintre taste.

Apoi ar mai fi touchpad-ul cu Force Touch. L-au făcut mai mare și acum simte și diferențele de presiune. Suportă gesturi multi-touch, pinch to zoom șamd. Așa este că în teorie ar fi putut și ceilalți producători să facă un touchpad la fel de bun? Așa este, însă majoritatea laptopurilor pe care le-am testat eu au niște touchpad-uri mediocre, pentru că niciunui producător nu-i pasă cu adevărat de ele.

Îmi place că prin Thunderbolt 3, Apple a dat-o la pace cu USB-ul. Bine, au făcut-o în stilul lor. Nu au vrut să renunțe la Thunderbolt, dar nu aveau nici cum să mai ignore USB-ul, așa că le-au făcut 2 in 1.

În concluzie, acum un update MacBook Air generația a treia n-ar suna atât de rău din perspectiva cuiva care nu a folosit decât Windows.

Un singur lucru nu-mi convine la MacBook-uri. Mi se pare că trebuie să faci un curs de specialitate ca să le identifici. Am dat o căutare pe eMAG după “MacBook Air” și cu greu am reușit să-mi dau seama care-i modelul de anul acesta. A trebuit să intru pe Wikipedia și să iau istoria MacBook-ului la rând și să citesc despre “part number” ca să le pot deosebi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “MacBook Air generația a treia pare o idee bună

  1. dam167

    Wait, what?! Cu ce sunt MacBook-urile de vină că eMag scrie orice numai modelul nu? Dacă te uitai la iStyle sau chiar la Apple vedeai imediat. Știu că sunt ceva mai ieftine la eMag (uneori), dar nu e locul pentru a le compara.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mă refeream că nu poți face rapid diferența într-un model de generația a doua și unul de generația a treia. Scrie și pe eMAG modelul. Pe iStyle văd că scrie anul, iar pe apple.com m-am uitat aseară și nu sunt pe site decât modelel noi, din 2018. Părerea mea este că Apple încearcă să facă denumirile cât mai simple și le convine să nu poți face rapid diferența între ele.

    1. Revo Post author

      Am văzut că după ce am postat articolul ăsta, au apărut vreo 2-3 articole care se plângeau de tastatură în presa străină. Asta e, nu mai îmi cumpăr Macbook Air 😀

Spune-ți și tu părerea: