La magazinul alimentar coreean K-Food

By | November 24, 2018

De ceva timp s-a deschis pe Șoseaua Pipera un magazin alimentar coreean, în interiorul căruia funcționează și un fast food. Am intrat și eu, să văd ce produse pot găsi.

magazin alimentar coreean k food

Magazinul are aproximativ 50 de metri pătrați, deci este destul de bine aprovizionat. Primul lucru care mi-a atras atenția a fost un nectar de litchi (lychee):

În dreapta raftului cu nectar de litchi și alte băuturi, există un perete întreg cu congelate și semi-preparate, căruia nu i-am făcut poză, pentru că geamurile erau aburite și nu s-ar fi înțeles nimic. Mergând mai departe, am văzut foarte multe sosuri. Pe raftul de sus sunt mai multe feluri de alge, pe următorul majoritatea sunt sosuri BBQ pentru vită, lapte de cocos, pastă jajangmeyeon (pentru noodles). Mai jos este ulei de susan, ulei din perilla, panko, supă cu pollak (pește uscat) și supă cu alge. Și mai jos am văzut sirop de orez și ulei de pește.

 

Pe alt raft am văzut chipsuri de alge:

Alt raft interesant este “red zone”. Așa cum probabil vă imaginați, aici sunt produsele hardcore. Redau din etichete: gochujuang (pastă de ardei iute), pastă de soia, marinadă bulgogi, sos BBQ iute pentru carne de porc, sos iute pentru carne de porc (deci există o diferență), sos pentru caracatiță, multe prafuri de curry, mul naengmyeon (ceva pentru o supă rece de noodles).

O mulțime de noodles deja preparați, doar pentru încălzit:

Am găsit în general noodles și orez de foarte multe feluri. Și, evident, kimchi murat (varză picantă murată), la 8 lei. Vă recomand să luați o pungă dacă vreți să înlocuiți murăturile noastre cu ceva mai picant 😀

kimchi

Pe alt raft, celebrul SPAM:

Acum realizez că nu am văzut pe nicăieri soju (băutură coreeană din orez, cu alcool).

Nu sunt un mare cunoscător, dar prețurile mi s-au părut bune, parcă mai mici decât pe rafturile internaționale ale supermarket-urilor noastre.

La plecare am luat la pachet un bibimbap (orez coreean cu carne, ou, legume, kimchi) de la fast food (21 lei). Au în total vreo 2-3 feluri de mâncare, nu știu de ce nu am făcut poze la meniu.

Nu m-a dat pe spate, am mai pus eu sos de soia în el ca să-l fac mai bun. Nu m-a impresionat nici când l-am încercat la un restaurant coreean, deci probabil e o chestie de gusturi.

În concluzie, dacă vreți să faceți o plăcintă de kimchi, să ascultați k pop (da, asta este muzica din magazin), sau să mâncați un bibimbap, puteți face o vizită la K Food. Este la baza podului Pipera, aproape de stația de metrou Aurel Vlaicu. Au și o pagina de Facebook, unde poate n-ar fi o idee rea să treacă meniul zilei și rețete în care să arate cum se folosesc ingredientele din magazinul lor 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: