Mașina de făcut pâine nu este un moft până la urmă

By | May 11, 2015

Am stat pe gânduri ceva timp (a se citi ani) până să cumpărăm o mașină de făcut pâine pentru că ocupă mult loc și nu voiam să aibă soarta robotului de bucătărie. Să zacă acolo într-un colț și să fie folosită doar de două ori pe lună.

Am cumpărat până la urmă o mașină de pâine Philips și opt luni mai târziu pot să spun că mă felicit pentru alegere. O folosesc ai mei cam de două ori pe săptămână și nu mai cumpără pâine decât dacă uită sau nu au timp să facă în casă.

masina-paine-philips-3

Este pur și simplu foarte ușor de folosit. Te uiți pe cartea cu rețete, pui toate ingredientele, selectezi programul, gramajul și gradul de coacere, aștepți circa 3 ore și ai făcut pâine. Ştiu că pare absurd, dar uneori preferam să fac eu pâine, mi se părea mai rapid decât să mă îmbrac și să ies afară să cumpăr.

masina-paine-philips-19

În poza de mai sus, butoanele sunt pentru a mări/micșoara perioada standard de coacere (stânga), selectorul pentru rumenire,  selectorul pentru cele două cantități (750gr și 1000gr), selectorul pentru program (are 12) și butonul de play. Mașina în sine este o ustensilă destul de simplă. Este de fapt o cuvă mare cu o paletă în interior, iar în jurul cuvei este o rezistență foarte puternică ce se încălzește.

Tot auzeam că trebuie să fii foarte atent cu cantitățile căci altfel nu-ți iese pâinea. Aiurea, din cauza scrisului mic și a manualului care nu este tradus în română, ai mei încurcau uneori tbsp (linguriță) cu spn (lingură). Așadar puneau o linguriță de drojdie și o lingură de zahăr, când de fapt trebuia invers. N-a fost problemă, a ieșit perfect pâinea.

Nu știu cât costă să fac o pâine în casă, nu am calculat și nici nu mă interesează, nu asta este ideea. Este evident că nu poți concura cu prețul unei pâini scose din fabrică. Dar mă simt mult prea bine când ajungi seara acasă și miroase a pâine proaspăt coaptă în toată casa.

Dacă vreți să cumpărați una eu v-aș sfătui să nu cheltuiți prea mult pe ea, până la urmă toate funcționează pe același principiu. Eu am cumpărat-o de la Altex în august anul trecut și am dat 280 lei pe ea. Inițial a venit cu display-ul stricat, am dus-o înapoi și au schimbat-o. E enervant (pentru ai mei) doar că nu are și manual în limba română.

Să luați una care să aibă formă de coacere mare, de 1KG. Nu merită să faci pâine de 750 gr pentru că durează cu doar cu 5 minute mai puțin. Şi să fiți atenți la putere (asta are 550W) și la zgomotul pe care-l face. Este destul de zgomotoasă, dar în cazul de față, la cei 65 dbA pe care-i produce, pot să dorm dacă închid ușa bucătăriei. Alte chestii utile ar putea fi un program care să țină pâinea caldă și unul pentru cozonaci, dacă vă simțiți viteji.

Poftă bună!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Mașina de făcut pâine nu este un moft până la urmă

    1. Revo Post author

      Băi, e magică pâninea aia, merită. De Black Friday probabil că vor fi pe la 200 de lei. Anul trecut au avut la Lidl la 99 lei dar a fost coadă de 100m la intrare 🙂

  1. vectrapxi

    Am avut si eu de la Lidl, foarte buna si masina si piinea, a mers 3 ani dupa care a inceput sa scirtiie si am aruncat-o. Ne placea foarte mult piinea facuta in ea, dar odata scapati de ea a fost o usurare, trebuia sa avem grija sa-i dam de lucru daca vroiam sa mincam.Plus de asta nu mai suportam sa o aud cum hiriie si piuie. toata bucataria era un piuit, masina de piine, cuptorul electric, masina de spalat vase. Acum avem o pasarica mai putin.
    Gasesc ca este minunata pentru cine are timp liber (pensionari, bugetari etc)

    Reply

Spune-ți și tu părerea: