Merită să îți cumperi o mașină electrică în România? ENGIE zice că da

By | December 13, 2019

În week-end am luat un Uber de la aeroport și s-a nimerit să vină o mașină electrică. Șoferul ne-a povestit că și-a făcut bine calculele și că rezultatul a fost că i-ar fi mai bine dacă ar cumpăra o mașină electrică. L-am întrebat dacă nu este stresat cu stațiile de încărcare și mi-a zis că nu. Mi-a povestit că a fost cu ea prin toată țara, iar în București o încarcă gratis în jumătate de oră, mai repede decât își încarcă telefonul.

Așa că am început să mă documentez, să văd dacă merită să îmi cumpăr o mașină electrică. Pe scurt, aș zice că da, acum merită. Cel puțin în București eu cred că s-a rezolvat problema cu stațiile de încărcare. Dar și în țară situația începe să arate mai bine. Și uite așa, din căutare în căutare, am ajuns la soluția ENGIE e-XPLORE, care îți oferă la cheie tot ce ai nevoie:

1. Propria stație de încărcare auto

Adică dacă stai la casă și vrei o stație, vin băieții de la ENGIE și îți montează o stație Elvi, care arată ca cea din poză:

statie încărcare electrică elvi

2. Energie electrică din surse regenarabile

Chestia asta pe lângă că este foarte benefică pentru mediu, mai vine și cu un avantaj de 15% față de un contract standard de energie activă.

3. Acces în rețeaua națională Renovatio e-charge

Ai primii 3.000 de km incluși, ca să îți poți încărca mașina la oricare dintre cele 142 de puncte de încărcare din cele 46 de locații din țară.

stații renovatio romania

În București sunt trecute pe site cam 20 de stații prin tot orașul:

stații de reîncărcare renovatio bucurești

4. Un BMW i3

Pe care îl poți cumpăra de la Auto Cobălcescu cu un avantaj client de 4.500 de euro dacă îl achiziționezi odată cu soluția integrată în loc să îl cumperi separat.

ENGIE xploreÎn concluzie, s-au schimbat multe de acum doi ani, când m-am interesat ultima dată ce presupune achiziția unei mașini electrice. Iar faptul că avem deja prima soluție integrată de mobilitate electrică e un mare pas în față. Dacă vreți să faceți trecerea la o mașină electrică, intrați pe ENGIE e-XPLORE și puneți o întrebare, că nu vă costă nimic. S-ar putea să constatați cu uimire că puteți face trecerea la o electrică mai simplu decât credeați.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Merită să îți cumperi o mașină electrică în România? ENGIE zice că da

  1. Dragoș

    In primăvara am avut aceeași dilema și răspunsul a fost încă nu. Mai ales dacă stai în Berceni și mergi câțiva km pana la prima stație electrica, și acolo, fiind puține stații în zona, sa vezi ca e ocupata. Încă nu pare acoperire ok în București. Și nici în tara. Părerea mea

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu stau în zona de nord și am destul de multe stații pe lângă mine. Pe lângă asta, părinții soției stau și ei aproape de noi, la casă. La noi s-ar preta.

  2. Dragos

    Ai idee ce inseamna: Furnizare energie electrică din surse regenerabile . 15% avantaj față de un contract standard de energie activă.

    Primesti ceva pret mai bun la costul kw din factura?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: