Microsoft band – o brățară destul de bună

By | February 9, 2015

Am văzut brățara asta la mâna unui profesor și nu m-am putut abține, așa că l-am rugat frumos să mă lase să mă joc un pic cu ea. Am fost plăcut surprins de ea, având în vedere că Microsoft este un nou venit pe acest tărâm.

20141126_184156

Construcția pare foarte solidă. În procesul de design s-a implicat și echipa care a lucrat la Surface, dar n-aș putea să spun că design-ul este foarte fericit. Este disponibilă în 3 mărimi (S,M,L) chiar dacă brățara are și o mică ajustare adițională pentru mărime.

Problema este că în permanență display-ul alunecă spre interiorul mâinii. Şi evident că se va zgâria:

microsoft-band-7

Brățara are două butoane pentru selecție. Unul funcționează pentru a aprinde/stinge display-ul și cu celălalt poți selecta diverse moduri sau seta câteva date. Asta dacă nu vrei s-o faci direct de pe touch screen. Pinii de pe spatele display-ului sunt pentru alimentare (se încarcă printr-un fel de docking station cu cablu) iar pe închizătoare are senzorul de măsurare a pulsului.

Trebuie să recunosc că brățara se mișca foarte bine prin meniu și pare burdușită cu aplicații. Măsoară somnul diverse activități fizice, oferă notificări pentru apeluri pierdute, mail-uri, sms-uri, arată temperatura de afară, acceptă comenzi pentru Cortana, are până și senzor UV sau GPS.

Mi se pare o afacere bună pentru 200$. Doar că Microsoft band nu este disponibilă încă România. Dezavantajele ar fi dimensiunile mari și forma cioplită parcă. Iat-o lângă Jawbone-ul meu, ambele mărimea M:

20141126_184345

Nici bateria nu e strălucită, doar două zile dacă se folosește GPS-ul, sau 3 zile fără. Posesorul se mai plângea și de aplicația proastă pentru Android, spunând că cele pentru iOS și Windows Phone sunt mai bune.

Una peste alta, brățara de la Microsoft mi-a plăcut în cele 5 minute pe care le-am petrecut împreună. În primul rând pentru cantitatea de funcții pe centimetru pătrat. Mi se pare una dintre cele mai complete brățări de monitorizare a activităților din ce am văzut până acum. Doar că parcă Microsoft nu se chinuie deloc să-i facă reclamă, așa că am impresia că unii nici nu știu că există.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Microsoft band – o brățară destul de bună

  1. razorsbk

    Arata bine bratara, dar cam bulky si pare destul de grea. La ce materie ai avut examen ?

    Reply
    1. revo Post author

      Pozele sunt făcute prin noiembrie, după un laborator. O materie cu algoritmi de prelucrare a imaginilor.

Spune-ți și tu părerea: