Oare nu cumva este un moment foarte bun pentru a cumpăra un televizor nou?

By | July 13, 2020

Noi am cumpărat TV-ul nostru Samsung acum vreo 5 ani și am plătit 2.000 de lei pentru un model 4K de diagonală 101 cm. Era atunci la oferta ofertelor de Black Friday, practic ne simțeam norocoși că l-am prins.

Astăzi am făcut o filtrare după televizoare 4K Samsung și LG la eMAG. Am găsit la ofertă un televizor de LG de 108 cm la 1.450 de lei. La fel și la Samsung. Cel mai ieftin Samsung 4K este 1.500 de lei. Cu 1.700 de lei am găsit un TV Samsung 4K din gama 2020. Și dacă aș fi interesat doar de o diagonală cât mai mare, la 2.000 de lei cât am dat acum 5 ani, acum aș putea să cumpăr un LG de 139 de cm.

Mi se pare că televizoarele s-au ieftinit foarte mult. Pe de-o parte s-a ieftinit și tehnologia, iar televizoarele 4K sunt acum norma. Pe de altă parte, mă mai gândesc la un lucru. Vânzările de televizoare explodează în anii în care sunt turnee finale la fotbal. Anul acesta ar fi trebuit să fie EURO 2020. Oare nu cumva producătorii mizau pe vânzări foarte mari și acum au scăzut un pic prețurile ca să nu rămână cu ele pe stoc?

Pe de altă parte putem să ne gândim că stau mai multe persoane acasă, consumă mai mult conținut pe televizor și constată că își doresc un model mai nou și mai bun. Deci din punctul ăsta de vedere ar trebui să crească vânzările.

Anyway, mie mi se pare că prețurile sunt foarte jos acum și că ar fi un moment oportun pentru cei care vor un televizor nou. De dragul cardului meu de credit, sper să mă contrazică cineva care a urmărit evoluția prețurilor mai atent în ultimii doi ani 🙂 Nu de alta, dar dacă tot stăm mai mult acasă parcă ar merge un TV mai mare…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Oare nu cumva este un moment foarte bun pentru a cumpăra un televizor nou?

  1. Silviu

    Era cât pe ce să iau un OLED LG B9 redus la 4600 cu discount genius. Nu l-am văzut niciodată sub 5000.
    Acum au început să facă comparații între 8K și 4K și imaginea de la 4K e blurată :))

    Reply
    1. Marius

      B9 e mult mai ok ca seria noua doar ca n-are chiar acelasi tratament pentru burn in. B9 a fost si 3500 de lei de BF. 🙂

  2. Coco Moll

    Si eu am luat unul nou, dar m-am axat pe diagonala. 4k cu 146cm. Rupe Netflix-ul. Acum mai vreau unul de 190cm. ??‍♂️?‍♂️

    Reply
  3. Vlad

    Noi am luat de la inceput unu de 124cm si unu de 139cm smart. Am folosit partea smart de vreo 3 ori, iar in rest ne uitam fie la tv fie cu laptopul prin hdmi.
    Nu gasesc motiv sa schimb vreunu din ele, doar daca se strica. Cred ca sunt si 4k, dar nu am platit serviciul digi pentru digi4k si nici nu prea am chef sa downladez torrente de 20gb pentru un film 4k.

    Reply
  4. Revo Post author

    Când l-am cumpărat, noi efectiv nu ne uitam la televizor. În 2015 încă nu era Netflix în România și nu aveam nici PlayStation. L-am luat ca să fie. Mai mult pentru că voiam să schimb plasma veche (și grea) și să îl pot conecta prin HDMI la laptop. Doar că acum folosim mult mai mult TV-ul. Netflix, HBO GO, Chromecast și PlayStation și parcă am vrea un display mai mare și o calitate mai bună a imaginii.

    Reply
    1. Ciprian

      Si atunci nu mai bine strangi niste banuti si iei de BF un OLED :).
      Mi-am luat in Martie un Philips ambilight cu Android TV, OLED si e pur si simplu genial (bine a fost achizitie de casa noua…)
      Am acelas8 Samsung ca si tine, in Romania, si sunt super incantat de el. De la inceput a fost foarte bine facut, cu procesor quadcore overpower pentru ca primele 4k de la celelalte companii aveau probleme si ca sa fie siguri ca nu se trezesc cu probleme au pus un procesor mai mare pe ele. Si acum merge impecabil.

  5. Andrei

    LG_ul din articol l-am luat eu, in ianuarie. Nu am luat tv nou din dorinta de schimbare ci pentru ca vechiul TV (80 diagonala) a avut o intalnire neasteptata cu un pistol Nerf. Insa dupa schimbare mi-am dat seama ca e diferenta mare de claritate si suntem multumiti de alegere.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: