Montajul unei lustre: de ce să fie simplu când poate să fie foarte complicat?

By | January 31, 2020

Am cumpărat anul trecut o lustră cu suspensie de la Dedeman și tot atunci am vrut s-o montăm. Am scos-o din cutie și am început să ne scărpinăm în creștetul capului ca să ne dăm seama cum se montează. Pe foicica de instrucțiuni scria ceva de genul “se fixează lustra în perete de către personal autorizat” și atât. Așa că am băgat-o la loc în cutie și am zis că ne mai gândim, că nu am găsit atunci o soluție rapidă.

Week-end-ul trecut ne-am făcut din nou curaj. Ne-am uitat la mecanism și nu prea părea o soluție de prindere evidentă. Așa că am dedus noi că ar trebui să fixăm un cârlig în tavan și să încercăm s-o agățăm de acel cârlig. De inelul acela metalic din poză nu puteam s-o agățăm, că era prea băgat în interiorul cupei și se lovea cupa de tavan înainte să ajungă cârligul la inel.

montaj lustră

Așa că singurele soluții erau să o prindem fie de firul metalic, fie de firul electric. Am pierdut două-trei ore sâmbătă dimineață, încercând s-o facem să stea decent. Problemele erau două: cupa nu se apropia destul de mult de tavan și rămâna un mare gol, iar dulia care atârna și ar fi trebuit să țină abajurul stătea câș, din cauză că era prinsă de 2 fire, iar unul dintre ele era excentric (se vede în poza de mai jos, alături de un selfie de-al meu).

lustră suspensie dedeman

Pur și simplu logica noastră de ingineri nu a reușit să găsească o modalitate de a face acea lustră să stea cum trebuie, așa că dacă ați mai montat astfel de drăcovenii, poate ne spuneți cum se face.

În fine, ideea genială i-a venit lui Alice. Ce-ar fi să cumpărăm altă prindere? Și unde alt undeva am fi putut găsi dacă nu la IKEA. Set cablaj lampă HEMMA, 15 lei. Totul a fost mai simplu la acest sistem, de la conectarea la firele de curent (care se făcea prin cleme, nu prin șuruburi ca la cealaltă) până la prinderea în tavan.

Pur și simplu se conectează la curent, se scurtează cablul până la dimensiunea dorită, se agață acel plastic de cârlig și asta-i tot. Zece minute mai târziu aveam lustra montată:

set cablaj lustră hemma ikeaÎn concluzie, dacă vreți vreodată să cumpărați o lustră, să verificați mai întâi metoda de prindere, să nu pierdeți timpul degeaba încercând s-o montați. Și dacă totuși v-ați păcălit și ați cumpărat una cu prindere SF, să știți că există o soluție la IKEA.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Montajul unei lustre: de ce să fie simplu când poate să fie foarte complicat?

  1. Irina

    Buna ziua, puteti sa imi spuneti va rog cum ati scurtat cablul? Deasemenea carligul l-ati achiziționat tot de la ikea?
    Multumesc

    Reply

Spune-ți și tu părerea: