Muse și Iron Maiden la Rock The City (2016)

By | August 1, 2016

Sunt două trupe la care m-aș duce la concert ori de câte ori aș avea ocazia. Prima este Rammstein, a doua este Iron Maiden. Sunt genul de trupe la care spectacolul concurează atât de bine cu muzica, încât creează o experiență diferită față de un simplu concert al unei trupe rock. Așadar, i-aș recomanda oricui să meargă măcar o dată la un astfel de concert.

Muse

Singurul motiv pentru care am fost la Muse a fost că erau la pachet cu Maiden. Britanicii au făcut un show decent dar sec. Din punct de vedere muzical nu ai ce să le reproșezi, dar e genul de concert pe care îl uiți imediat ce s-a terminat. Nici nu am avut despre ce discuta la finalul show-ului, pentru că interacțiunea cu publicul a fost aproape zero. Până și solistul trupei din deschiderea Maiden a vorbit mai mult decât ei. Chiar și semi-bis-ul a fost molatec, zici că se grăbeau să prindă autocarul. Iar spectacolul (confetti și câteva baloane) a fost doar pentru Diamond Circle. În concluzie, nu pot să zic că țin neapărat să mă mai duc la un concert de-al lor.

rock-the-city-2016-2

Iron Maiden

E a treia oară când îi văd, după concertul din Cluj și cel din 2013, tot din Piața Constituției. A fost show-ul clasic plus câteva artificii noi, conforme cu albumul Book Of Souls. Ca de obicei, lumini, flăcări, steaguri și bătaie cu Eddie pe scenă.

rock-the-city-2016-7

Mie nu-mi vine să cred cât de bine se țin, după 40 de ani de activitate. Şi Bruce Dickinson și Janick Gers au fost la fel de sprinteni ca întotdeauna, iar Bruce s-a întreținut foarte bine cu publicul. Practic, ne-a câștigat de partea lui când ne-a spus că a auzit despre isprăvile primăriței noastre, care nu mai vrea concerte în Piața Constituției.

rock-the-city-2016-5

Concertul a avut altă intensitate față de Muse, iar publicul a fost la unison. Din păcate, au fost nenumărate momente în care vocea lui Bruce se auzea cu intermitențe, mai ales pe notele înalte. Şi țin minte că așa s-a întâmplat și la 2-3 melodii de la concertul din 2013. Colegul Lucian de la mahmur.info spune că a fost atent și că Bruce nu avea voce decât atunci când se suprapunea cu instrumentele. Probabil că sunetiștii au sfeclit-o din nou. Evident, au compensat prin spectacol, dar e îngrijorător că s-a întâmplat a doua oară așa ceva.

Organizare

Din păcate, concertul a fost organizat de D&D East Entertainment. Din fericire, n-au fost mari probleme. Noi am stat la Golden Circle, la chiaburi, cum ar spune un coleg. Am fost mai puțini în comparație cu Normal/Diamond Circle și a fost singurul sector în care nu existau nici toalete nici baruri. Ca poziționare, am stat la alte concerte la Normal Circle mai în față decât acum. Așadar, biletele de la Golden îmi par doar niște bilete normale, vândute mai scump.

În concluzie, sunt mulțumit de show și sunt pregătit pentru următorul concert Iron Maiden în România. Sper că până la următorul, să renunțe și la colaborarea cu D&D, și la sunetistul care a fost sâmbătă la București. Până atunci, dacă vreți să mai prindeți un concert din turneul ăsta, cel de la Wacken va fi transmis live. Așa că … UP THE IRONS!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: