Ne potolim și noi cu drama în jurul lecțiilor horror din manualul de religie?

By | March 15, 2015

Pe Facebook se viralizează un articol de pe Adevărul cu un manual de religie în care scrie că dă Loganul peste copii, rămân muți sau mor în somn dacă nu se duc la biserică, nu pupă moaștele sau dacă muncesc în zi de sărbătoare.

Ce nu scrie autoarea articolului tendențios este manualul în care a găsit poveștile astea grindcore. Nu se menționează editura, nu se menționează autorul, nu se menționează nimic. Pentru că dragi copii de clasa a III-a, există o mulțime de manuale pentru orice materie, însă nu toate sunt aprobate de ministerul educației pentru a fi folosite la cursuri.

Şi cam asta ar fi, dacă manualul ăla nu există pe băncile elevilor, vă agitați degeaba și creați vizualizări articolului. Adică cel mai probabil îi faceți jocul celui care l-a scris într-o asemenea manieră. Nu cădeți în extreme. Şi fanaticii anti-religie și fanaticii religioși sunt tot o apă și-un pământ.

P.S: Există greșeli mult mai grave decât aceasta, de exemplu în cărțile de Matemetică și Fizică!!!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Ne potolim și noi cu drama în jurul lecțiilor horror din manualul de religie?

  1. Claudiu C.

    Ai perfecta dreptate. Daca nu este un manual aprobat nu inteleg de ce lumea cade prada si alimenteaza prostia asta.

    Reply
  2. viorel

    Din pacate…sunt si chestii care iti dau de gandit …personal de curand semnanura pt copilul meu sa faca religia, dar este de urmarit cum predau profesori…la Razvan in clasa un copil a spus acasa ca vrea sa moara….ca sa vada cum arata Dumnezeu. …

    Reply
    1. revo Post author

      Astea-s genul de prostioare pe care le spun copiii, fără să gândească prea departe și care șochează. Greu de crezut că ar fi în stare de așa ceva.

  3. Dana Barlea

    Eu cred ca un destept a facut acel manual pentru reclama “pozitiva” pentru BOR, la altceva nu imi sta capul. Oricum, acum cativa ani manualele de religie au fost ciudate, asa sunt si acum.

    Reply
  4. viorel

    Prostioare. …dar astea sunt spuse cand nu esti capabil ca si profesor sa expici ce trebuie…cand spui unui copil ca numai daca mori poti afla cum arata Dumnezeu, si cred ca daca iti spune copilul tau asa…parca nu mai suna asa nevinovata prostioara…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: