Nexus 5X și Nexus 6P – Google știe ce face

By | September 30, 2015

Aseară tocmai ce s-au lansat ultimele telefoane Nexus de la Google așa că eu am adunat aici toate detaliile care contează despre cele două device-uri.

Nexus 5X este produs de LG și este varianta pentru oameni normali, cu un display de 5.2″, rezonabil ca dimensiune. Nexus 6P este produs de Huawei și este varianta pentru oamenii ca mine, care preferă să stea cu televizorul de 5.7″ în buzunar. Printre noutăți, Google se laudă cu senzor de amprente, USB Type C, Doze (un nou mod de management al autonomiei) și cu camere mai bune, cu focalizare cu laser și senzor cu pixeli de 1.55µm.

Design-ul nu prea îmi place. Cel puțin în privința Nexus 5X, acel policarbonat îmi aduce aminte de o săpunieră pe care am văzut-o acum două seri în Dedeman. Nexus 6P are carcasă din aluminiu, dar parcă nu iese cu nimic în evidență la capitolul design. Nexus 5 original mi-a plăcut foarte mult.

Iată specificațiile:

Nexus 5X
Display 5.2″ IPS LCD – 1080 x 1920
Gorilla Glass 3
Snapdragon 808
Stocare de 16/32 GB și 2GB RAM
Cameră principală de 14 MP, focalizare laser
Cameră frontală de 5 MP
Baterie de 2.700 mAh
Android 6.0
Carcasă din policarbonat
USB Type C, cititor de amprente
Preț: 380$ (la noi estimez vreo 2.200 lei)

Nexus 6P
Display 5.7″ AMOLED – 1440 x 2560
Gorila Glass 4
Snapdragon 810
Stocare de 32/64/128 GB și 3GB RAM
Cameră principală de 14 MP, focalizare laser
Cameră frontală de 8 MP
Baterie de 3.450 mAh
Android 6.0
Carcasă din aluminiu
USB Type C, cititor de amprente
Preț: 500$ (la noi estimez vreo 2.800 lei)

Ambele telefoane mi se par un pas în plus față de versiunile precedente, de procesor nici nu mai trebuie menționat, ambele au camere și baterii mai bune. Diferențele între ele vor fi făcute de tehnologia display-ului (IPS LCD vs AMOLED), memoria RAM și de încărcarea rapidă, care în cazul Nexus 5X nu există. Ar fi de notat totuși că ambelor modele le lipsește stabilizarea optică pentru cameră.

Este interesant și faptul că Google a renunțat la două funcții care erau ca o semnătură pentru ei: slot-ul pentru card SD și bateria interschimbabilă. Erau deja date dispărute de la versiunile anterioare, dar dacă acum nu au revenit la ele este clar: they’re gone for good.

nexus5x-nexus6p

E încă devreme să mă pronunț, aștept să văd și poze făcute cu camera, dar eu sunt foarte interesat de Nexus 6P. Pentru că acea baterie mai mare împreună cu modul de management îmbunătățit pot aduce la Nexus ceea ce Samsung a renunțat să mai încerce. Un telefon cu autonomie de 2 zile. Şi pe deasupra, la un preț decent.

Good job Google!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Nexus 5X și Nexus 6P – Google știe ce face

Spune-ți și tu părerea: