Nokia România te vrea prost !

By | May 19, 2012

Nokia România organizeaza zilele astea un concurs prin care trebuie sa spargi un cub de gheata si sa scoti o macheta Nokia Lumia 800 din interiorul lui. Cine scoate primul macheta (intr-un interval de 2 minute, fara a folosi arme albe) castiga telefonul real (regulament aici.). Cubul este destul de solid, 50 x 70 x 30 cm, asa ca am crezut ca jocul este unul de perspicacitate.

Ne-am pus mintea la contributie si am decis ca cel mai bun mod de a scoate telefonul din cub este o sarma abraziva. A mers de minune, am taiat jumatate de cub in 2 min, telefonul a fost scos din cub de al 7-lea participant. In maxim 30 min toata actiunea s-a incheiat. Din pacate, cel care a scos telefonul n-a fost din grupul nostru. Organizatorilor nu le-a convenit. Am terminat prea repede si nu prea a fost BUZZ in jurul evenimentului.

La a 2-a etapa nu ne-au mai lasat cu sarma, desi in regulament nu se mentiona decat ca nu avem voie cu arme albe (asadar, nu s-a respectat regulamentul). Aveam la noi de toate (bormasina, patent, cheie franceza, dalta, ciocan, chei fixe,  ranga, de toate) asa ca nu ne-a afectat prea mult decizia. Au decis pe moment dupa bunul plac cu ce avem voie si ce nu din trusa de scule. Am folosit un patent si din nou in 30 de minute blocul a fost jos si telefonul scos din el. Tot al 7-lea participat, tot nu l-am luat noi. Din nou organizatori nemultumiti ca nu a participat destula lume.

Am zis sa mergem si a 3-a oara. Numai ca inainte sa participam a 3-a oara Nokia s-a decis sa adauge la regulament un act aditional. Care arata cam asa:

Amuzant nu ? Au interzis cam toate lucrurile care le-am pus noi pe masa la editia anteriora. Doar ca facand asta au facut intreg concursul penibil. Incercati sa gasiti un obiect care sa nu fie din cele enumerate mai sus cu care sa spargeti un bloc de gheata de 100kg. Veti constata cat de penibil e regulamentul.

La fata locului mi s-a explicat ca regulile astea s-au luat pentru protectia noastra, pentru a nu ne rani. O scuza absolut penibila avand in vedere ca te poti lovi mult mai usor cu un obiect mai mic decat folosind unul mai mare. Am fost incurajati sa folosim obiectele pe care le avem in mod normal prin buzunare.

Concursul era deja bataie de joc. Timp de aproape 2 ore oamenii au dat in cub cu chei, pixuri, umbrele, cozi de matura, clanță (obiect aflat in mod normal la tine in buzunar). M-am inscris si eu doar ca sa ma distrez. Eram concurentul cu numarul 36 si am hotarat sa le dau organizatorilor cu regulamentul in cap. Am reusit sa fiu descalificat folosind o banala cheie. Cum ? Simplu, am scris pe cub “Nexus S“. Nicaieri in regulament nu scria ca nu ai voie sa scrii pe cub. Iar eu am fost eliminat pentru asta. Ba mai rau, m-au luat asa cu japca 3 oameni si m-au mutat mai incolo. Ma asteptam sa fie finuți si sa-mi explice ca n-am voie, m-as fi oprit din scris. Dar m-au descalificat direct.

Am plecat dupa 2 ore si cubul nu era taiat nici macar jumatate.

Asadar, Nokia România, Cohn & Jansen, nu va cunoasteti propriul regulament. Astept maine actul aditional prin care o sa se scrie ca nu ai voie sa scrii pe cub sau sa urinezi pe el. In rest are de toate regulamentul vostru.

Pana veti angaja copywriteri decenti recomand ambelor firme sa se apuce serios de comercializat cuburi de gheata. Se pare ca va pricepeti mai bine la asta.

Bonus: un video de la evenimentul din Germania. A se observa cutitele negre care nu intra la categoria arme albe si ciocanele care se afla zilnic la nemti in buzunar.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Nokia România te vrea prost !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *