Noua gamă HP Spectre a fost lansată în România

By | October 27, 2017

HP a lansat noua gamă Spectre în România, compusă din două laptopuri care au cu ce se lăuda. HP Spectre 13 este cel mai subțire laptop cu touch screen din lume, în timp ce HP Spectre x360 are un ecran rabatabil, dotat cu filtru privacy. Sunt genul de laptopuri pentru care nu s-a luat în calcul niciun compromis în procesul de producție.

HP spune că seria se adresează millenials-ilor din top management care nu au nicio problemă în a rula un joc la muncă. Și care, evident, apoi trag tare de acasă pentru că se apropie deadline-ul. Sau poate freelancer-ilor care vor un singur laptop și pentru un joc și pentru o prezentare la adresa clientului.

HP Spectre 13

Carcasa este dintr-un aliaj de carbon și aluminiu, are o greutate de 1.1 kg și o grosime de 10.4 mm (mai subțire decât o baterie AAA). Are o culoare alb ceramic și două balamale aurii care sunt complet ascunse atunci când ecranul este închis.

Toate porturile sunt pe muchia din spate a laptopului. Nu că “toate” ar însemna prea multe: sunt două USB Type C Thunderbolt, un jack pentru căști și mufa de încărcare. Dar acele porturi cu Thunderbolt sunt foarte importante. Pentru că prin intermediul lor se poate conecta un dock cu accelerator grafic și o mulțime de alte porturi.

Display-ul IPS are Gorilla Glass și este până la 4K. Tastaură iluminată, difuzoare de la Bang & Olufsen. Are procesoare quad-core i5 și i7 din generația 8, spațiu până la 1 TB pe un SSD PCIe și 16 GB memorie. Cifrele oficiale indică o autonomie de 11.5 ore. Dar cel mai interesant este că are și Fast Charge, și se încarcă la 50% în 30 de minute. Ce poți să vrei mai mult?

https://youtu.be/D3fGxTX-V00

HP Spectre x360

Dacă nu vă place pe alb, avem și pe negru! HP Spectre x360 este similar ca specificații hardware, dar diferă prin design. Acesta are un ecran tactil rabatabil la 360 de grade, care suportă și un creion activ, prin Windows Ink.

Încă o chestie mișto la ecran este că varianta Full HD are și un filtru de confidențialitate integrat. Dacă activezi funcția, dintr-un anumit unghi nu se mai vede nimic în ecran, doar o lumină albastră. Aș plăti cu dragă inimă pentru un astfel de feature, pentru că sunt genul care nu poate face nimic dacă cineva de lângă mine se uită în laptopul meu.

Porturile sunt de această dată pe laterale. Pe partea din stânga are un port USB 3.0 de dimensiuni normale, mufa pentru căști și butonul de power. Pe cealaltă parte două UBS Type-C cu thunderbolt, un cititor de amprente și un card reader.

E un pic mai gros (13,6 mm) și mai greu (1.29kg). Dar oferă avantajul unei autonomii mai bune: 16.5 ore, conform producătorului.

https://youtu.be/1SJ42qCvq9I

După cum vedeți și prin clipurile de prezentare (care sunt superbe, apropo), sunt genul de laptopuri pe care ți le permiți dacă ai un Breitling sau un IWC la mână 🙂 La noi vor fi disponibile de luna viitoare la eMAG: HP Spectre începe de la 1.600 €, în timp ce HP Spectre x360 este ceva mai ieftin, începe 1.300 €.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Noua gamă HP Spectre a fost lansată în România

  1. Dragos

    Ultrabook-ul arata bine dar pretul destul de sus, in acest buget deja te gandesti la Dell XPS sau Mac. Nu-mi place tastatura, HP insista sa grupeze sagetile sus/jos intr-o singura tasta…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: