Noutățile Panasonic de la IFA Berlin

By | September 1, 2017

Zilele acestea sunt la IFA Berlin, la invitația celor de la Panasonic. Am asistat la conferința lor de presă și am fost printre primii care au putut vizitat standul lor, așa că iată produsele ce mi s-au părut interesante:

Panasonic GA10 – Pe numele său complet SC-GA10, este o boxă inteligentă ce are încorporate Google Assistant și principalele servicii de streaming: Google Play Music, Spotify, Tune-in radio. Ideea mi se pare bună, pentru că mai degrabă aș avea încredere în calitatea audio livrată de Panasonic decât de Google sau Amazon.

Am ascultat-o, într-adevăr se aude bine și se pot conecta și câte două (sau mai multe) boxe pentru sunet stereo. Nu-i de mirare că sunetul e bun, difuzorul e gândit de aceleași persoane care lucrează și la produsele Technics.

TV OLED de 77″ – Știți TV-ul despre care vă spuneam că e mai lat decât decât ușa mea de la bucătărie? Panasonic a scos acum unul și mai mare, din aceeași serie. Pe lângă această noutate, au anunțat și că toate TV-urile din seria EZ1000 primesc update firmware la HDR10+.

Căști wireless Bluetooth – Nu-i nimic spectaculos, dar acum s-au alăturat și ei celorlalți producători care scot pe piață o pereche de căști wireless. RP-HTX80B sunt confortabile, vin în 4 variante de culori și au o autonomie de 20 de ore.

Technics SP-10R – Eu am început să ascult muzica pe casetă, așa că n-am simțit nicio emoție când Panasonic a anunțat prototipul acestui model de pick-up. Totuși, sala l-a primit cu aplauze. SP-10R continuă tradiția pick-up-urilor profesionale, pe care Technics a început-o în anul 1970. Modelul care va intra pe piață în 2018 va avea cel bun SNR din lume – 92 dB.

Implicarea Panasonic în proiecte tip Smart City. Când au adus vorba despre Smarty City, am crezut că este doar genul de chestie care trebuie bifată pentru că este la modă. Eu habar n-aveam cât de avansați sunt în realitate la acest capitol. Tsunashima și Fujisawa sunt două orașe auto-sustenabile din Japonia care sunt alimentate de celule de hidrogen de la Panasonic. Urmează orașul Speyer din Germania.

Tot Panasonic face și bateriile pentru Tesla și scuterele Gogoro. Toate astea se întâmplă în timp ce noi ne chinuim de vreo 20 de ani să facem autostradă între Pitești și Sibiu.

Alte produse interesante la standul Panasonic. Eu știam că Panasonic produce TV-uri, camere foto, câteva produse pe zona de audio și de câteva electrocasnice. Am văzut la IFA și produse de-ale lor pe zona de smart home, health & beauty, plite cu inducție, cuptoare, frigidere, aparate de ras. Standul lor era cât tot spațiul expozițional de la Romexpo și chiar aveau cu ce să-l umple.

Am plecat cu impresia că Panasonic își păstrează cu intransigență statutul de brand premium pe care și l-a câștigat în urmă cu 20-30 de ani. De regulă produsele lor sunt apreciate de un public matur, care preferă calitatea și specificațiile în detrimentul brizbrizurilor și a marketingului. Totuși, mi-ar plăcea să-i văd că se străduiesc mai mult să se conecteze și cu publicul mai tânăr. Pentru că millenialșii de acum vor fi cei care vor duce brandurile mai departe.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: