Nu, nu vreau 3D Secure

By | October 20, 2013

Ieri mă grăbeam să plec și înainte să ies pe ușă mi-am adus aminte că n-am rovinietă. Am deschis laptopul și m-am dus către eMAG. Completez repede numărul de înmatriculare și toate datele cardului, dau check out și bam: “Autentificare preliminară – Cardul dvs. Visa a fost înregistrat gratuit la serviciul Verified by Visa, pentru a vă proteja de utilizare neautorizată pe internet.

De îndată ce veți activa servciul e-commerce, banca dvs va solicita parola personală (ptr. plăți pe Internet), ori de câte ori veți face o plată la magazinele virtuale înregistrate Verified by Visa.”

Visa și Mastercard sunt incapabili să-și securizeze mai bine serviciile sau să aibă grijă cui dau pe mână carduri și POS-uri. Iar asta se traduce într-o parolă în plus pentru utilizatori. Teoretic aste înseamnă mai multă securitate, doar că în caz de fraudă:

A depus o sesizare la banca in care a cerut sa i se restituie banii pentru ca nu el a comandat, insa banca i-a dat un raspuns ca daca se foloseste 3D Secure, si s-a folosit in aceasta tranzactie, nu se restituie banii. [sursa]

Primul impuls a fost să mă complac și să introduc cele necesare. Apoi mi-am adus aminte că înainte ING mă întreba dacă vreau sau nu să activez serviciul. Acum mi l-a băgat pe gât. Așa că am închis laptopul și am ieșit afară. Am cumpărat rovinieta de la o benzinărie.

Offline e mai simplu. Mulțumesc ING.

Screenshot (48)

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Nu, nu vreau 3D Secure

  1. Yamasha

    eu folosesc 3d secure. am avut si eu belea odata… nu mi-a acceptat tranzatia.. chiar de black friday… cand mi-am luat aparatul foto.
    ce i-am mai injurat pe astia de la ing…

    Reply
    1. revo Post author

      În loc să simplificăm procesul, băgăm o parolă în plus. D-asta nu sunt de acord în principiu.

Spune-ți și tu părerea: