Nu știu ce putem face mai mult de atât

By | December 12, 2016

Marea dramă a acestor alegeri nu este că a câștigat PSD-ul, ci că nu găsim o soluție să scăpăm de ei. Eu m-am agitat mult mai mult de această dată. Am încercat să educ oamenii care nu știau ce să creadă, am scris mai multe articole pe această temă, am crescut ritmul înainte de alegeri. Am convins oamenii să voteze, am făcut live video în ziua votului, chestii pe care de obicei nu le fac.

Am înțeles încă de la episodul cu Firea că trăim într-o buclă și am îndemnat de fiecare dată ca și ceilalți să convingă la rândul lor mai mulți oameni să voteze. Rezultatul? Prezență mai scăzut la vot ca niciodată, victorie zdrobitoare a PSD-ului. Populația majoritară a țării este îmbătrânită, iar PSD capitalizează pe acest segment. Folosesc orice truc pentru a câștiga, distrug tot ce nu poate fi cucerit, iar pentru a avea o șansă în lupta cu ei, trebuie să te cobori la nivelul lor. Nu știu ce putem face mai mult de atât.

De fapt, mă pot gândi la o singură scăpare. Să ne păstrăm calmul și să mergem mai departe. Mai determinați. Să fim noi un exemplu în societate în primul rând. Să nu mai dăm șpagă pentru că nu purtăm centura, să nu ne mai pese doar de interesul nostru. Pentru a putea arăta cu degetul acolo unde se greșește. Pentru a putea lua atitudine atunci când contează.

În al doilea rând, cine crede că USR nu poate face nimic, greșește. Au acces acum la toate practicile oculte din Parlament. Dacă nu se pot pune contra, măcar pot arăta cu degetul. E de datoria noastră să ascultăm ceea ce au de spus și să luăm atitudine.

Educația este singura soluție.

alegeri-2016-prezenta-vot

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Nu știu ce putem face mai mult de atât

  1. Ciprian

    Putem, tine doar de noi. Cristi are dreptate via Cetin http://cetin.ro/scriu-cititorii-trebuie-mergem/:

    >>A iesi la vot e foarte important. Am votat cu Iohanis pentru magariile facute de Ponta, pentru toate tertipurile si sforile trase, nu am avut asteptari de miracole, dar a fost o palma pentru bataia de joc. Deci iesiti la vot, e foarte important asta, exista macar un pas spre schimbare.

    Pe langa asta, as vrea sa subliniez altceva totusi. Multa lume iese la vot, voteaza o schimbare (Iohanis, Chiolos, Nicusor Dan, etc), dupa care-si pune palma-n cur si asteapta, si zice “Bah, mi-am facut datoria, i-am votat, acum sa vina schimbarea, sa apara autostrazile de nicaieri, si sa fim o tara mai buna, sa ma trezesc maine dimineata in paradis”. Si schimbarea nu vine, si lumea devine frustrata si incepe “l-am votat pe mutul asta, tot o tara de cacat suntem”. Si ABSOLUT NIMENI nu se uita in oglinda. Ca la munca, toti vin cu idei de improvement sa le aplici tu cand ceva merge prost, dar nimeni nu-si pune intrebarea “Bah, poate ar trebui sa schimb si eu ceva la mine inainte si apoi sa cer aluia”.

    As recomanda un lucru tuturor, ceva ce incerc sa fac si eu. Dimineata, cand mergeti la baie, cand mergem sa ne spalam pe dinti, care ne spalam sau care mai avem dinti, opriti-va pentru 5 minute si uitati-va in oglinda si puneti-va urmatoarea intrebare: “Bah, ce am facut eu in ultimii 4 ani ca sa ajut populatia sa fie mai buna, sa putem sa ne acceptam si sa traim intre noi?”. Si daca-ti vin raspunsuri de genul “pai, i-am mai luat la pula pe altii, m-a durut de altii in pula, m-am batut cu alti soferi sau altii din galerie, am aruncat in continuare pungile de gunoi pe strada si am parcat direct in usa de la bloc impiedicand pe altii sa iasa, am mancat cacat in continuare si i-am sapat pe altii, am tras tepe, poate ca i-am urat in continuare de moarte pe votantii PSD/PNL si care partide mai sunt, i-am urat pe oricare, am avut in continuare “dusmani”, mi-am batut familia constant si i-am facut idioti si comparat cu altii” poate ca pe langa a vota (care repet, e extrem de important si avem nevoie cu totii de asta), poate ca n-ar fi rau ca pe langa vot sa ajutam in urmatorul mandat, in urmatorii 4 ani cu mici schimbari de atitudine (schimbari in bine)din partea noastra. Pentru ca, asa cum am comentat la Vali, despre asta e vorba, sa invatam sa traim si sa ne acceptam intre noi. Poate ca daca nu putem construi ceva (nici eu nu sunt in stare sa construiesc), macar sa nu distrugem si sa nu-i impiedicam pe altii sa construiasca daca ei pot sa o faca.

    Atat vreau sa subliniez, sa iesim la vot si sa nu ne oprim doar la asta (dar asta e primul pas), in urmatorii cativa ani sa ajutam si noi cum putem prin atitudine si daca nu construim macar sa nu distrugem. Si cand se termina urmatorul mandat sa ne uitam in urma si macar sa zicem “Bai, daca n-a iesit, macar am facut ce mi-a stat in putere .”<<

    Reply
  2. Ciprian

    Eu consider ca o sa reusim sa ne schimbam radical, atunci cand orice roman va sti sa spuna “te rog”, “multumesc” si “imi pare rau”.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: