Nu știu cum ar trebui să aleg mobila de sufragerie

By | May 29, 2019

După cum spuneam, anul trecut am renovat, iar un an mai târziu, încă nu avem mare lucru în sufragerie. Am renunțat complet la bibliotecă, iar acum nu mai avem decât două canapele (pe care le vom înlocui) și “comoda” pentru TV. Este atât de goală sufrageria încât dacă vorbești un pic mai tare, îți auzi ecoul.

Singurele două constrângeri pentru redecorare sunt culoarea parchetului și a ușii. Parchetul este stejar, iar ușa este stejar scandinav, care prin comparație cu parchetul, pare de fapt alb cu striații gri. Pereții, la fel, albi. Vreo 5 x 4 m, unul dintre pereții de 5m este cu ușa, iar celălalt cu geamul și ușa către balcon.

Vrem să fie luminoasă, aerisită și dacă se poate, nu prea plictisitoare. Ceva vesel-ish, dar fără culori țipătoare. Fără prea multe decorații, ca să fie ușor de șters praful. Deci teoretic ar trebui să fie ușor de amenajat.mobila sufragerie

Și totuși nu este. Nu știu dacă încă nu am ales mobila în sufragerie pentru că ne place stilul acesta minimalist sau pur și simplu pentru că tot amânăm decizia. De fiecare dată când ne gândim, nu știm cu ce să începem. Luăm canapeaua? Dar dacă nu găsim apoi mobilă care să se potrivească? Luăm biblioteca? Dar dacă nu se va potrivi cu canapeaua pe care ne-o dorim? Ce culoare să fie covorul și draperiile apoi?

 

Ne-am învârtit mult timp într-o buclă, până am decis să ne gândim la ce activități facem în sufragerie, ca să vedem ce ne-ar trebui. Surprinzător, nu facem așa de multe lucruri. Așa că această idee nu a fost de mare ajutor. În principiu ne uităm la Netflix o dată la 2-3 seri, ne jucăm pe consolă și uneri mai stăm cu laptorul în brațe pentru diverse task-uri. Ne-ar plăcea ca undeva să existe loc să punem și o masă de 6 persoane, ca să chemăm mai des oameni pe la noi.

Ne-am hotărât asupra unei canapele de trei locuri, în formă de L (cu colțar cred că îi spune). Eu vreau neapărat un puf și un fotoliu relaxant. Probabil că toată mobila din sufragerie va fi doar un blat lung, pe peretele opus canapelei, cu niște sertare dedesubt. Doar că aici nu prea găsim un model care să ne facă să vrem să îl cumpărăm instant.

Așadar, sunt foaaarte curios de modul în care v-ați ales mobila de sufragerie. Cum ați gândit? Ați luat-o pe bucățele, sau toată odată? Sunteți mulțumiți de ce a ieșit? Care-i cel mai mișto lucru pe care îl aveți în sufragerie?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Nu știu cum ar trebui să aleg mobila de sufragerie

  1. Ariel

    Been threre, waited, analyzed, waited, done that.

    Iei canapeaua ce culoare iti place și apoi reevalueze ce impact a avut în încăpere: mobila o faci la comandă: ai avantajul ca o poți construi/compartimenta exact cum vrei și îți poți alege culorile exacte. În plus poți alege balamale soft close Blum și sertare la fel care sunt super faine (tip și te scutesc de bubuieli când apere urmașul).

    Da, costa mai mult, dar măcar ai 100% controlul și faci exact cum te gândești. La mobila din comerț o sa fie compromis maxim la compartimentare și cel mai probabil și preț.

    Consola de sub TV, as fixa-o de perete ca să para ca plutește. Dacă ai grija sa o ridici min 10cm, lasi loc sa treacă și miRobot și da senzația de spațiu mai mare.

    Reply
    1. Revo Post author

      Am pus balamale Blum la bucătărie. Best decision ever! Bună idee cu consola floating. Și eu cred că ar arăta bine.

Spune-ți și tu părerea: